AIK-seger i sista sekunden

AIK avgjorde derbyt på övertid.

På en rekordusel plan, med betydligt mer sand och jord än gräs, tog Brommapojkarna emot AIK i det första allsvenska derbyt någonsin på Grimsta IP. Och trots att det satt långt inne blev det AIK som till slut drog längsta strået.

– Välförtjänt, vi är jätteglada, sa AIK-tränaren Mikael Stahre till Canal Plus efter matchen.

Matchen inleddes med ett fantastiskt mål redan i tredje minuten. AIK:s Viktor Lundberg, bara 18 år, sköt 1-0 med ett kanonskott på halvvolley. Detta sedan Ivan Obolo framgångsrikt stångats med BP-försvaret på en hög böll som föll ner framför Lundberg. Viktor Lundberg som spelat för AIK sedan han var fyra år och vunnit juniorallsvenskan med klubben, gjorde sin allsvenska debut i dag. En omedelbar succé för Lundberg.

– En spetsig spelare, bra skott, fart och fläkt, kommenterade Stahre sin succédebutant efter matchen.

Olof Guterstam kvitterade emellertid snabbt. I den åttonde minuten friställdes han på en pass från Andreas Eriksson och rullade enkelt in bollen bakom Daniel Örlund i AIK:s mål. Imad Chhadeh gav Brommapojkarna ledningen på nytt med 2-1 efter 21 minuter. Chhadeh drog till med vänstern strax utanför straffområdet och kunde se bollen gå längs marken och in i mål, utom räckhål för Örlund. Men gnaget skulle komma tillbaka. Ivan Obolo kvitterade i den 31:a minuten med ett riktigt fint skott från 20-25 meter.

Andra halvlek bjöd också den på chanser åt båda håll, men inte samma utdelning. Flera bra lägen brändes av båda lagen. Försvarsspelet var mindre prioriterat genom hela matchen. Efter 60 minuter bytte AIK ut Mikael Thorstensson till förmån för Saihou Jagne. Inhopparen blev som flera gånger förr avgörande när han på övertid gjorde matchens sista mål mellan benen på BP-keepern Kristoffer Nordfeldt. 3-2 till AIK blev också slutresultatet. Dessförinnan fick Brommapojkarnas Kim Odelius ett rött kort efter en spark på Martin Mutumbas knä. Roger Sandberg, assisterande BP-tränare, tycker att det röda kortet var ytterst tveksamt.

–Vi hade gjort oss förtjänta av ett oavgjort resultat. Jag är ruskigt besviken över att han drar upp det röda, sa Sandberg till Canal Plus.

I övrigt var Sandberg inte helt missnöjd med sitt lag.

– Vi står upp bra, AIK är storfavoriter, vi jobbar hårt, med lite tur kan vi lika gärna vinna den här matchen.

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.