Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

AIK allsvenska serieledare

Sport | 23/04/2009 21:02

Ivan Obolos harmlösa skott tog AIK upp i serieledning.

Argentinaren Ivan Obolo kom med bollen i offensivt läge strax utanför Örgrytes strafforåde. När ingen hemmaförsvarare attackerade honom drog han iväg ett relativt harmlöst skott som Öis-målvakten Nathan Coe borde ha tagit, men inte tog.

Målet, som föll en halvtimme in på matchen, var matchens enda och tog AIK upp i allsvensk serieledning. Samtidigt åkte Örgryte på sin femte förlust på fem omgångar, och frågan är om tränaren Janne Carlsson redan nu inser att han inte har ett material som håller för allsvenskt spel.

Det är dock lätt att sitta vid sidan om och påpeka sådana saker. Örgryte höll spelet uppe väl så bra som gästerna men den riktigt farliga spetsen saknas. Bollen spelades runt, runt men utan att man kom närmare än en nick strax utanför av Alexander Mellqvist i den andra halvleken. Tyvärr räcker inte lagets intentioner längre än till sympatier från åskådarna. Det måste omsättas i mål också och på den punkten har göteborgarna misslyckats totalt – ett mål på fem matcher.

AIK imponerade inte på något sätt men kontrollerade ändå händelserna bortsett från en period på 15 minuter i mitten av andra halvlek. "Superinhopparen" Saihou Jagne byttes in med en halvtimme kvar och visade återigen att han vill ha en plats i startelvan. 22-åringen hade två jättelägen och borde nog ha förvaltat minst ett av dem i mål.

Skrivet av: