Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Min bästa halvlek någonsin"

Sport | 19/04/2009 19:03

Jan Andersson: Bra underlag kan göra mycket.

Seger borta mot de regerande mästarna. Halmstad BK klättrade i dag förbi Kalmar FF i tabellen som efter fyra matcher har två oavgjorda och två förluster.

Man kan spekulera i om resultatet berodde på Kalmars förmodade kris. Men Halmstadtränaren Jan Andersson tror på en annan förklaring - bollplanen.

–Vi spelade likadant i dag som tidigare förutom att vi bytt några spelare. Det handlade mer om underlaget. Planen var bra och då får våra tekniska spelare, Anselmo och Anel Raskaj, bra utdelning, säger Jan Andersson till Nyheter24.

Samma anledning gjorde att även passningsspelet fungerade, hävdar Janne. Och med 62 procents bollinnehav och åtta avslut i första halvlek tvekar han inte om att de var värda vinsten.

–Den första halvleken var en av de bättre jag upplevt som tränare, om man betänker motstånd och bortaplan. I andra så fick de lite tryck och hade vissa möjligheter, men vi höll ifrån ganska bra.

Vad tror du om nästa match?

– Sättet vi spelade på i dag med mycket passningar känns rätt och detta spel passar även bra mot Helsingborg. Vi har fått självförtroende och ska nog kunna rå på dem, säger Halmstads tränare Jan Andersson till Nyheter24.

Skrivet av: