Gais vann sitt andra derby för året

Superviktige Wanderson har vaknat till liv.

3-0 mot Häcken på Gamla Ullevi innebar inte bara tre poäng för Gais, utan också ett snabbt slut på den dåliga trenden.

Häcken, som egentligen dominerade första halvleken, kunde ha sprungit iväg med den här tillställningen. Det var först när Wanderson tog vara på en straff som Gais kom in i matchen och vände den till sin fördel. På övertid i första halvlek placerades straffen intill Källqvists vänstra stolpe.

I situationen innan hade Häckens ytterback Lind försökt rensa bort bollen i straffområdet, men Wanderson hann precis före. Lind fullföljde och kapade brassen samtidigt som domaren Stålhammer blåste och pekade på straffpunkten. Kort därefter kunde Per Ericsson utöka Gais ledning till 2-0 när han kom i iskallt friläge med Källqvist efter att ha blivit framspelad av Wanderson.

Efter de två inledande målen hamnade matchen i lite av ett dödläge. Gais cementerade försvarsspelet för att spela på resultatet. Det höll sig till den 86:e minuten då Wanderson gjorde bort Häckenförsvaret och avslutade med en klassisk tåpaj.