Premiärvinnare möts på Gamla Ullevi

- 13/04/2009, 11:40 -

Gaismittfältaren Spong inför matchen: "Det blir tufft idag".

Gais fick en drömstart på årets allsvenska i och med 5-1-segern i derbyt mot Örgryte. Även Helsingborg fick med sig en vinst från premiäromgången. 1-0 hemma mot IFK Göteborg. I dag möts de två premiärvinnarna på Nya Gamla Ullevi.

Det blir Gais riktiga hemmapremiär, men samtidigt lagets andra match på den nya arenan. En arena som spelarna alltså bara har goda minnen från. Men mittfältaren Richard Spong menar att femettan mot ÖIS inte har alltför stor betydelse.

–Det är alltid bra att börja med en vinst, det ger en trygghet inför fortsättningen. Men nu är det dagens match som gäller. Vi är redo, det har sett riktigt bra ut på träningarna i veckan, säger Spong till Nyheter24.

Hur ska ni göra för att slå Helsingborg?

– Det gäller för oss att vara noggranna i vårt försvarsspel och ställa om snabbt när vi får chansen. Men det är klart att det blir tufft. Helsingborg är ett bra lag.

HIF:s premiärseger var inte i närheten av lika klar som den Gais tog mot Örgryte. Men tre poäng blev det. Skåningarna vann med 1-0 mot IFK Göteborg efter segermål på en tveksamt dömd straff.

–Vi gjorde en bra premiärmatch och det defensiva spelet fungerade utmärkt. Däremot kan vi bli bättre i passningsspelet, mot Göteborg tappade vi boll alldeles för ofta, säger tränaren Bosse Nilsson till HIF:s hemsida.

Både Gais och Helsingborg har vissa skadebekymmer inför dagens match. HIF saknar ytterbackarna Erik Wahlstedt och Adama Tamboura. Den unge talangen Mathias Unkuri, som slog upp en gammal fotskada på gårdagens träning, kommer inte heller till spel.

– Vi har några alternativ på positionerna som vi är försvagade på. Mycket lutar åt att Christoffer Andersson tar ett steg ner i backlinjen och att Erik Sundin går in på mitten. Men vi får se hur vi gör, vi har som sagt flera alternativ, säger Bosse Nilsson.

Gais har problem i backlinjen. Vänsterbacken Kenneth Gustafsson skadade foten i premiären och kan bli borta ett bra tag. I värsta fall rör det sig om en fraktur. Även Fredrik Lundgren missar dagens match. Mittbacken har en sträckning i baksidan av låret.

Skrivet av: