Monsterräddning räddade TFF

Tveksamt dömd mål bäddade för 1-1.

I den 43:e minuten slog bortalaget till. Dennis Melander gick in hårt i en närkamp med Marcus Olsson. Halmstad BK spelarna trodde att domaren skulle blåsa, men mannen i svart lät spelet fortsätta. Andreas Drugge spelade fram till Kristian Haynes som spelade in bollen mot Marcus Pode. Målskytten fick en tå på bollen och 1-0 var därmed ett faktum.

Varken hemmalaget eller fansen var särskilt glada över över målet, men domaren Stefan Johanesson menade att framspelet hade gått korrekt till.

Kvitteringen skulle dock komma. I den 73: e minuten slog Andreas Johansson ett inlägg som nådde Ajsel Kujovic. Anfallaren drog till på volley och gav hemmalaget det välbehövliga målet.

På tilläggstid var dessutom hemmalaget ytterst nära att få med sig alla tre poäng. Tommy Jönsson fick, efter en väldigt tilltrasslad situation, ett läge att nicka med baksidan av huvudet. Den 18-årige målvakten, Victor Noring, hann dock göra en underbar reflexräddning och höll HBK borta.

Matchen slutade 1-1.