Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Sparka tränaren känns lite Gnaget"

Sport | 21/04/2009 13:10

Djurgårdssupportrarna tålmodiga trots dålig start.

Derbyförlust mot Hammarby i går och bara två mål och fyra poäng på fyra matcher. Dessutom en förnedrande 0-6-förlust borta mot IFK Göteborg i den andra omgången. Det är inte lätt att vara Djurgårdssupporter just nu. Men Lena Gustavsson-Wiberg, styrelseledamot i den officiella supporterföreningen Järnkaminerna, menar att det finns ett stort tålamod hos fansen.

–Det är alltid oerhört frustrerande att förlora, framför allt ett derby, men vi måste tro på det här. Att börja ropa efter att tränaren ska sparkas känns lite Gnaget, säger hon till Nyheter24.

Djurgårdstränaren Zoran Lukic sa efter gårdagens match mot Hammarby att det "nya" Djurgården skulle bli riktigt bra först om några år. Samtidigt erkände han att säsongsstarten har varit sämre än förväntat.

–Vi Djurgårdssupportrar har varit lite bortskämda på 2000-talet. Nu måste vi låta det nya systemet sätta sig. Jag tror inte att det är någon som har förväntat sig SM-guld i år. Men före AIK och Bajen vill man alltid komma, säger Lena Gustavsson-Wiberg.

Är 4-3-3 rätt spelmodell?

– Det är ju upp till bevis nu. Men fyra matcher är för lite för att det ska gå att dra några slutsatser.

När vänder det då?

– Som supporter måste jag tro att det vänder redan mot BP på fredag.

Skrivet av: