"Säsongens svåraste match"

- 21/04/2009, 21:30 -

Trots 0-4 i fjol: Daniel Andersson positiv inför Elfsborg borta.

Malmö FF och konstgräs har varit en dålig kombination under större delen av det senaste decenniet. När skåningarna i morgon, onsdag, ännu en gång springer in på det "oäkta" underlaget gör man det i en av säsongens tuffaste matcher. Favorittippade Elfsborg på bortaplan.

MFF:s lagkapten och sopgubbe på det defensiva mittfältet, Daniel Andersson, tycker ändå att känslan i truppen är god inför uppgiften.

– Vi har tränat på konstgräs en gång den här veckan. Det känns bra, vi tränade hela försäsongen på det så man är väldigt van nu, säger Andersson till Nyheter24.

Vad är det som skiljer underlagen åt?

– Studsen, hur bollen går och lite grann hur man springer på det. Men det sitter där, man har vant sig nu när man har varit hemma några år.

Malmö leder Allsvenskan på tio poäng efter fyra omgångar och skapar ett litet glapp på fem poäng mellan sig och Elfsborg vid vinst. Men Daniel Andersson är medveten om vad som väntar dem och säger sig vara nöjd med ett kryss.

– Det blir väldigt tufft. Elfsborg borta är kanske den svåraste matchen på hela året. Vi hoppas kunna knipa minst en poäng.

I fjol åkte MFF på säsongens största förlust mot just Elfsborg på Borås Arena. 4-0 vann de gula med då. Tid för ljusblå revansch.

Skrivet av: