Trelleborg kan ta sig i Häcken

Hela 1284 åskådare fick se hemmalaget Häcken vinna på Rambergsvallen.


BK Häcken kom till onsdagskvällens hemmamatch mot Trelleborg med endast en seger på fyra matcher – och det mot ett bakfylledrabbat IFK Göteborg som nyss slagit Djurgården med 6-0. Därför var det hög tid att bevisa att man även är kapabla att vinna över koncentrerade och disciplinerade lag.

Trelleborg såg ut att spela på den poäng de hade redan från första sekund. Skåningarna satte klart och tydligt försvarsspelet främst och lyckades hålla Häcken borta från det egna målet så när som på ett friläge för Paulinho som unge och mycket duktige TFF-keepern, Viktor Noring, kunde rädda.

Gästerna vågade sig upp i banan ju längre matchen led och framför allt Fisnik Shala var en frisk fläkt längst fram. Men publiken på Rambergsvallen, som i antal hade kunnat räknas för hand, fick till slut se sitt hemmalag kämpa in matchens enda mål och därmed fördubbla sin poängskörd i årets allsvenska. Johan Linds inspel från höger möttes snyggt på volley av inhopparen och Allsvenskan24-bloggaren Peter Nyström – ottagbart för Noring.

Från 20 000 på Swedbank Stadion till drygt 1000 personer på Rambergsvallen kan ha varit för stor omställning för Trelleborg.

– Vi har pratat mycket om det. Det är hyfsade kontraster, men vi försökte intala oss att ge allt och fokusera, men tyvärr lyckas vi inte, säger TFF:s lagkapten - också bloggare på Allsvenskan24 - Dennis Melander till PPV.

Trelleborgs förlustnolla i tabellen skrivs därmed om till en etta.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.