Trelleborg kan ta sig i Häcken

- 22/04/2009, 21:11 -

Hela 1284 åskådare fick se hemmalaget Häcken vinna på Rambergsvallen.

BK Häcken kom till onsdagskvällens hemmamatch mot Trelleborg med endast en seger på fyra matcher – och det mot ett bakfylledrabbat IFK Göteborg som nyss slagit Djurgården med 6-0. Därför var det hög tid att bevisa att man även är kapabla att vinna över koncentrerade och disciplinerade lag.

Trelleborg såg ut att spela på den poäng de hade redan från första sekund. Skåningarna satte klart och tydligt försvarsspelet främst och lyckades hålla Häcken borta från det egna målet så när som på ett friläge för Paulinho som unge och mycket duktige TFF-keepern, Viktor Noring, kunde rädda.

Gästerna vågade sig upp i banan ju längre matchen led och framför allt Fisnik Shala var en frisk fläkt längst fram. Men publiken på Rambergsvallen, som i antal hade kunnat räknas för hand, fick till slut se sitt hemmalag kämpa in matchens enda mål och därmed fördubbla sin poängskörd i årets allsvenska. Johan Linds inspel från höger möttes snyggt på volley av inhopparen och Allsvenskan24-bloggaren Peter Nyström – ottagbart för Noring.

Från 20 000 på Swedbank Stadion till drygt 1000 personer på Rambergsvallen kan ha varit för stor omställning för Trelleborg.

– Vi har pratat mycket om det. Det är hyfsade kontraster, men vi försökte intala oss att ge allt och fokusera, men tyvärr lyckas vi inte, säger TFF:s lagkapten - också bloggare på Allsvenskan24 - Dennis Melander till PPV.

Trelleborgs förlustnolla i tabellen skrivs därmed om till en etta.

Skrivet av: