Nu är det kris, Kalmar

Örebro säkra på hemmaplan.

Förra årets vinnare, Kalmar FF, har inlett årets allsvenska riktigt dåligt. Ingen vinst på de fyra första matcherna, bara två mål gjorda, och inget i spelet har övertygat. Innan matchen menade Nyheter24-bloggaren Joachim Lantz att det inte var dags för panik än, och ville inte kalla det för en kris.

Men i dag kom femte matchen i rad utan vinst. Nu är det kris, Kalmar.

Örebro vann med 2-1 på sin konstgräsbelagda hemmaplan, Behrn Arena. Båda målen efter hörnor. Första målet gjordes i 36:e minuten av Eric Bassombeng, placerat i vänstra krysset efter en målvaktsretur. Andra målet för Örebro kom tio minuter in i andra halvlek genom Fredrik Nordback på en fin nick. Laget hade det mesta spelet i första halvlek.

Joachim Lantz missade Kalmars förra match men spelade från start i dag, något som är viktigt för laget. David Elms mål i 81:a minuten var en ljuspunkt för Kalmar, som var stressade stundtals och inte producerade mycket.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.