Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Henrik Rydström sågar sitt utbuade Kalmar

Sport | 19/04/2009 18:24

– I första halvlek var vi kukdåliga, säger han till Nyheter24.

Mästartränaren Nanne Bergstrand fick se sitt topptippade Kalmar FF bli utbuat på hemmaplan. 0-1 mot Halmstad var fjärde matchen utan vinst. Nu börjar det lukta kris.

Henrik Rydström, Kalmarkaptenen som har en fil. mag. i litteraturvetenskap har en känsla för språk och skräder inte med orden: "kukdåliga", "impotenta" och "bortdomnade" är några av de epitet han använder för att beskriva Kalmars spel.

– I första halvlek var vi kukdåliga samtidigt som Halmstad gör det bra. De var lite mer aggressiva och löpvilliga än oss, som var rätt så passiva, säger Rydström till Nyheter24.

Lördagen var ungdomarnas dag. Precis som supertalangen Viktor Lundberg som nätade för sitt AIK, kunde Halmstads 19-årige Anel Raskaj göra matchens enda mål redan i sjunde minuten. Raskaj var pigg framför mål och var framme på en skottretur. Vänstermittfältaren lyfte 1-0-målet snyggt över Petter Wastå i Kalmarmålet.

– Ska man släppa in ett mål så ska det komma tidigt. Tyvärr är vi rätt känsliga mot detta. Det var samma sak mot AIK och Elfsborg. Vi blir som bortdomnade, och det gick inte den här gången, säger Rydström.

I andra halvlek satte Kalmar ordentlig press mot Halmstadmålet och finske målvakten Magnus Bahne fick göra flera svettiga ingripanden. HBK höll dock ställningarna matchen ut.

– I andra halvlek kommer vi ordentligt igång. Vi skapar flera lägen medan de blir lite passiva och ängsliga. HBK kom med stukat självförtroende inför den här matchen och deras insats kommer de att växa av, säger Rydström till Nyheter24.

För Kalmar ser det desto mörkare ut.

Skrivet av: