Lantz: "Vi har inte fått panik än"

- 23/04/2009, 06:10 -

Kalmar står efter fyra omgångar utan vinst.

De regerande svenska mästarna Kalmar FF har efter fyra omgångar ännu inte vunnit. Samtidigt har de bara mäktat med två mål framåt. Klubbar kan krisstämplas för mindre, men smålänningarna håller sig coola.

– Jag tycker vi har hanterat det ganska bra än så länge. Vi har inte börjat få panik än, säger den rutinerade backen Joachim Lantz till Nyheter24.

Okej, vid förlust mot Örebro då?

– Haha, det vet jag inte. Det beror på hur matchen ser ut. Kris vill vi inte prata om, det är många matcher kvar.

I kväll väntar svårspelade Örebro på bortaplan. Ett ÖSK som så sent som i måndags vann över tuffa Helsingborg med 2-0 och verkar vara på uppgång. Konstgräset på Behrn Arena kan strula till det för vilka gäster som helst, och när Kalmar dessutom kommer med stukat självförtroende är det inte fel att lägga favoritskapet på Örebro.

Joachim Lantz saknades i förlustmatchen mot Halmstad, men är nu tillbaka. Om han går in i startelvan är oklart, men det lär i så fall ske fler ändringar än så i laget.

– Det är inte omöjligt att vi kommer spela lite annorlunda än vi brukar, säger han utan att avslöja något mer.

Vad som krävs för att inkassera säsongens första seger vet han dock:

– Vi behöver komma upp ett snäpp i aggressiviteten och i vårt presspel. Sedan måste vi få lite flyt i avsluten, vi har haft några matcher med ganska många avslut men inte lyckats få in den, säger Lantz till Nyheter24.

Följ Joachim Lantz blogg här.

Skrivet av: