HBK skrällde på Olympia

19-årige Sise bakom 3-1-segern mot Helsingborg.

Det blev en överraskande bortaseger på Olympia i Helsingborg när Halmstad stod för en mäktig vändning mot HIF. HBK-tränaren Janne Andersson hade valt att starta med den unge Joe Sise som ensam anfallare, och det visade sig vara ett genidrag. 19-årige Sise var pigg hela matchen och i den 80:e minuten höll han sig framme på ett inlägg från höger och stötte in det avgörande 2-1-målet.

Innan dess hade Helsingborg tagit ledningen med 1-0 efter ett självmål av Halmstads Emil Salomonsson. Hemmalaget hade sedan ett par bra lägen att göra ytterligare mål. Men i stället var det HBK som kvitterade. I den 70:e minuten nådde brassen Anselmo högst på en hörna. Nicken var distinkt och 1-1 var ett faktum. På stopptid kontrade Mikael Rosén in 3-1 för bortalaget.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.