Markijan Lubkivskij slår tillbaka mot anklagelserna om att det finns överhängande hot om rasism i Ukraina.
Markijan Lubkivskij slår tillbaka mot anklagelserna om att det finns överhängande hot om rasism i Ukraina. - Foto: Scanpix

EM-chef förnekar rasismankagelserna

Ukrainas EM-chef Markijan Lubkivskij slår tillbaka mot pratet om rasismhoten i Ukraina: "Det finns inget hot mot medborgare med olika nationaliteter."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. På en presskonferens tillbakavisade Ukrainas starke man för EM, Markijan Lubkivskij, att det finns ett utbrett rasistiskt hot i landet.

- Ur UEFA:s synvinkel finns det inget hot mot medborgare med andra nationaliteter i dagens Ukraina, säger han enligt Kyivpost.

Han menar även att de åsikter den förre engelske landslagsspelaren Sol Campbell uttryckt om läget är subjektiva.

- Det är hans egen åsikt, och den är förolämpande mot oss, säger Lubkovskij vidare enligt Kyivpost.

Han föreslår vidare att personer som är av samma åsikt som Campbell får gärna komma till Ukraina under mästerskapet och bli motbevisade.

/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!