Sladjan Osmanagic tycker att Hamréns landslag är att föredra framför Lagerbäcks.
Sladjan Osmanagic tycker att Hamréns landslag är att föredra framför Lagerbäcks. - Foto: Scanpix/Montage

Sladjan: "Det har blivit bättre med Hamrén"

Nyheter24:s EM-krönikör Sladjan Osmanagic om det nya landslaget efter Lars Lagerbäck, Zlatan som kapten och Majstorovic lojalitet mot Hamrén och resten av landslaget. 


I dag flyger fotbollslandslaget till Ukraina. Precis som många andra svenskar ser jag fram emot EM. Ohälsosamt mycket enligt vissa i min närhet men det är inget jag bryr mig om. Inte just nu i alla fall. Just nu kretsar de flesta tankarna kring premiärmatchen mot värdnationen 11 juni.

Sverige har kvalificerat sig till sex av sju mästerskap under 2000-talet. Under Lagerbäckregimen hade vi svårt att vinna matcher. På sex mästerskap lyckades Lars Lagerbäck vinna fyra matcher. Ett tunt facit om ni frågar mig. Lagerbäck använde Zlatan på fel sätt. Zlatan har visat att han växer ju mer ansvar han får. Det var smart av Hamrén att göra honom till kapten.

Det nya styret under Hamrén är i flera avseenden en motsats till Lagerbäcks. Både på och utanför plan. På planen agerar Blågult mer offensivt, laget vill föra matcherna och inte vänta på misstag från motståndarna. Numera förlitar sig landslaget på sin egen förmåga och kapacitet. Det gillar jag, mycket!

Flera landslagsspelare som spelat under båda förbundskaptenerna påpekar att dialogen med ledningen är mycket bättre. Spelarna har fått större frihet och mer ansvar. Det är mycket högre tempo och mer driv under träningarna, vilket leder till fler matchlika situationer.

Jag sprang på Daniel Majstorovic på Råsunda under genrepet mot Serbien i går. Han var stiligt klädd i skräddarsydd mörkblå kostym. Daniel blev skadad i våras och missar EM. Däremot kommer han åka med till Ukraina som moraliskt stöd. Jag passade på att fråga Majstorovic varför? Han talade om för mig att Hamrén bett honom följa med för att sprida sin positiva attityd till resten av truppen. För Daniel var det en självklarhet att ställa upp. Inga konstigheter alls. Det säger mycket om Hamréns ledarskap.

Tar Sverige tre poäng i premiären mot värdnationen går vi förmodligen vidare. All press ligger på Ukraina och frågan är hur de hanterar pressen? Personligen tror jag på svensk seger mot Ukraina. Då får vi revansch för Slaget vid Poltava 1709. Mer om det i nästa krönika!

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!