Olympic Stadium – en av EM-arenorna.
1 av 4
Olympic Stadium – en av EM-arenorna. - Foto: Getty Images
Kiev och resten av Ukraina är redo för EM.
2 av 4
Kiev och resten av Ukraina är redo för EM. - Foto: Getty Images
Rasismen har dock varit det stora samtalsämnet inför EM. Engelske Theo Walcotts familj vågar inte åka till Ukraina på grund av rädslan för att bli utsatta för rasism.
3 av 4
Rasismen har dock varit det stora samtalsämnet inför EM. Engelske Theo Walcotts familj vågar inte åka till Ukraina på grund av rädslan för att bli utsatta för rasism. - Foto: Getty Images
Presidenten Viktor Janukovitj  bad sitt folk visa gästfrihet mot turisterna under EM.
4 av 4
Presidenten Viktor Janukovitj bad sitt folk visa gästfrihet mot turisterna under EM. - Foto: Getty Images

Ukrainas president: "Var snälla mot gästerna"

Här är presidentens sista ord till det ukrainska folket inför EM.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Rasism har hamnat i centrum inför sommarens fotbollsfest i Ukraina och Polen. Efter många mindre smickrande rubriker de senaste veckorna hoppas nu Ukrainas president Viktor Janukovitj att landet ska visa sig från sin bästa sida.

– Under de kommande dagarna kommer världens fokus läggas på vårt land. Jag ber er att visa stor ukrainsk gästfrihet, ärlighet och vänlighet, sa Viktor Yanukovich i ett tal till folket på torsdagen enligt FourFourTwo.

– Vi ska med rätta välkomna gäster och deltagare till mästerskapet. Turismens framtid i vårt land hänger på hur de kommer att komma ihåg Ukraina och ukrainarna, fortsatte presidenten.

/
/
tal
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!