Nyheter24:s nyhetschef och krönikör Eric Rosén är den enda som petar Kim Källström och väljer Rasmus Elm och Andersson på mitten.
1 av 6
Nyheter24:s nyhetschef och krönikör Eric Rosén är den enda som petar Kim Källström och väljer Rasmus Elm och Andersson på mitten. - Foto: Karin Bylund
Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och följer EM på plats i Ukraina. Han väljer också Granqvist för Lustig.
2 av 6
Johan Andersson är sportchef på Nyheter24 och följer EM på plats i Ukraina. Han väljer också Granqvist för Lustig. - Foto: Nyheter24
Sladjan Osmanagic tycker att Hamrén ska peta Mikael Lustig för att säkra defensiven.
3 av 6
Sladjan Osmanagic tycker att Hamrén ska peta Mikael Lustig för att säkra defensiven. - Foto: Scanpix/Montage
Ola Wenström: "Det gör ont att peta en mångårig favorit som Anders Svensson men det här ser jag som den bästa kompositionen vi har sett på sistone."
4 av 6
Ola Wenström: "Det gör ont att peta en mångårig favorit som Anders Svensson men det här ser jag som den bästa kompositionen vi har sett på sistone." - Foto: NIKLAS LARSSON / SCANPIX
John Alvbåge överraskar med Antonsson, Safari och Holmén i startelvan.
5 av 6
John Alvbåge överraskar med Antonsson, Safari och Holmén i startelvan. - Foto: Bildbyrån
Rami Shaaban petar Lustig och Elm från startelvan.
6 av 6
Rami Shaaban petar Lustig och Elm från startelvan.

Experterna vill peta Lustig mot Ukraina

De flesta av Nyheter24:s krönikörer vill inte ha den enda riktiga högerbacken från start. Och bara två av sex vill se Anders Svensson i elvan.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. På måndagskvällen premiärspelar Sverige äntligen mot Ukraina på Olympiastadion i Kiev. En av de stora frågorna för förbundskaptenen Erik Hamrén att lösa är vem som ska få chansen som högerback. Ska man fråga Nyheter24:s krönikörer ska det inte vara Mikael Lustig. Även rutinerade Anders Svensson ligger risigt till.

Här är alla experternas startelvor:

Sladjan Osmanagic, krönikör

Isaksson - Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson - Elm, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Elmander

Motivering: Chansar med Elmander från start. Toivonen till vänster så Martin Olsson kan komma runt och slå inlägg från vänsterkanten. Granen som högerback för att säkra defensiven där Lustig inte har sina bästa sidor...
 

Ola Wenström, krönikör

Isaksson – Lustig, Mellberg, J Olsson, M Olsson – Elm, Källström – Larsson, Ibrahimovic, Toivonen – Elmander

Motivering: Det gör ont att peta en mångårig favorit som Anders Svensson men det här ser jag som den bästa kompositionen vi har sett på sistone. Vill ha Lustigs offensiv, tror att hans defensiv och ork är tillräcklig. Jonas Olsson sätter jag före Andreas Granqvist både vad gäller kamp- och passningsspel. Hans vänster är fortfarande underskattad. Ingen av Chippen, Safari eller Bajrami har varit tillräckligt vassa på kanten för att ta bort Toivonen som trots ”fel” position går in på ren kvalité.
 

John Alvbåge, krönikör

Isaksson - M Olsson, Mellberg, Antonsson, Safari - Holmén, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Elmander

Motivering: Jag kör en helt ny backlinje då jag vill ha Antonsson på plan, jag gillar hans lugn och fina uppspel. De enda givna är Mellberg och Martin Olsson. Safari vill jag få in för att han fick oförtjänt mycket skit efter inkastet som vi alla minns, han är stabil och stänger ofta sin kant. Egentligen vill jag ha in Wernbloom men han får bli supersub. Holmén ska in då hans spel i de senaste landskamperna han spelat varit lysande plus att han växt mycket i Turkiet.
 

Rami Shaaban, krönikör

Isaksson - Granqvist, Mellberg, J Olsson, Safari - Svensson, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Elmander

Motivering: Jag tror att man får mest utav de fyra offensiva på det sättet och har tydliga två defensiva mittfältare med en backlinje som känner trygghet.
 

Eric Rosén, nyhetschef och krönikör

Isaksson - Lustig, Mellberg, J Olsson, M Olsson - Elm, Svensson - Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Elmander

Motivering: Jag tror och hoppas som en dåre att Elmander ska bli spelklar och det betyder att någon måste petas på mittfältet. Då väljer jag självklart bort Kim Källström vars alltför många svagheter blottades inte minst mot Serbien. Går det fort går det åt skogen för Kim. Defensivt är han alltid en säkerhetsrisk och Anders Svenssons känns som ett intelligentare alternativ när vår defensiv är svag nog som den är. Sen föredrar jag Olsson och Lustig framför Granqvist i dagsläget. Den senare känns lite osäker och nervös, allt annat än förtroendeingivande.

 

Johan Andersson, sportchef och krönikör

Isaksson - Granqvist, Mellberg, J Olsson, M Olsson - Elm, Källström - Larsson, Ibrahimovic, Toivonen - Elmander

Motivering: Ukraina är på pappret en barnlek. Vi är bättre och ska utnyttja det genom att använda Zlatan så mycket som möjligt i spelet. Granqvist täpper igen på kanten och Elm har en lite offensivare roll. Tobias Hysén springer på djupet om Elmander inte kan spela.

EM
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!