Rasmus Elm tycker att Sverige spelade bra men att de måste höja sig för att ta poäng mot England på fredag.
1 av 4
Rasmus Elm tycker att Sverige spelade bra men att de måste höja sig för att ta poäng mot England på fredag. - Foto: Darko Vojinovic/SCANPIX
Mikael Lustig gjorde tillsammans med Andreas Granqvist och Martin Olsson i backlinjen mästerskapsdebut i går.
2 av 4
Mikael Lustig gjorde tillsammans med Andreas Granqvist och Martin Olsson i backlinjen mästerskapsdebut i går. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Ironiskt att vi släpper in mål när vi gör vad vi ska", sa Källström på presskonferensen.
3 av 4
"Ironiskt att vi släpper in mål när vi gör vad vi ska", sa Källström på presskonferensen. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Erik Hamrén har inte sovit mycket i efter förlusten i natt.
4 av 4
Erik Hamrén har inte sovit mycket i efter förlusten i natt. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hamrén: "Jag har inte sovit så mycket"

Erik Hamrén om gårdagens tunga 1–2-förlust mot Ukraina.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Sveriges stora nederlag mot Ukraina i går ställer många frågetecken kring det svenska landslaget. Vilket också höll den svenska förbundskapten vaken i natt.

– Jag har inte sovit så mycket, säger Erik Hamrén och fortsätter:

– Vi är inte nöjda med matchen i går.

Sverige hade fem mästerskapsdebutanter i startelvan – och Erik Hamrén utesluter inte att det var därför som prestationen var som den var.

– Vi har många debutanter men för mig har de stor, stor erfarehet i sina klubbar på hög nivå. Men det är möjligt att det är så.

Förutom Olof Mellberg gjorde hela den svenska backlinjen debut i ett stort internationellt mästerskap. Så många debutanter har Sverige inte haft i backlinjen sedan Mellberg själv debuterade i EM 2000. Men Hamrén lägger den största vikten vid att Sverige inte fungerade som lag.

– Vi uppträdde inte som jag hoppats och spelarna var mycket självkritiska efteråt också. Jag tycker vi hade fyra, fem stycken som kom upp i förväntad nivå i första halvlek, de andra gjorde det inte. Som lag gjorde vi det definitivt inte.

Rasmus Elm och Kim Källström ställde också upp på presskonferensen. Likt Hamrén tyckte Källström att Sverige gjorde en medioker första halvlek – och en mycket bättre andra. Trots att det var då som Sverige släppte in sina två mål.

– Vi har en första halvlek där de flesta bollar går över oss och vi kommer inte tillräckligt nära dem i försvarsspelet för att vinna boll högre upp. Sedan i andra blir det en helt annan matchbild. Då hittar vi våra positioner och vinner bollen högre upp. Ironin är att vi släpper två när vi gör vad vi ska, och noll när vi inte gör som vi ska. Men sådan är fotbollen.

Elm tycker ändå att Sverige visade prov på bra spel men att det krävs mer om det ska bli några poäng mot England på fredag.

– Vi måste visa mer, självklart mot England. I går var vi kanske lite för osäkra. Andra halvlek var mycket bättre. I slutet – när vi försökte forcera – visade vi att vi är ett bra lag och kan skapa problem för bra lag.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!