Förutom målen tycker förbundskaptenen att Ukraina bara hade en målchans.
1 av 4
Förutom målen tycker förbundskaptenen att Ukraina bara hade en målchans. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
Men Sjevtjenko straffade Sverige med sin två mål.
2 av 4
Men Sjevtjenko straffade Sverige med sin två mål. - Foto: Martin Meissner/SCANPIX
På fredag väntar matchen mot Gerrards England för Sverige. I morgon börjar uppladdningen berättar Hamrén.
3 av 4
På fredag väntar matchen mot Gerrards England för Sverige. I morgon börjar uppladdningen berättar Hamrén. - Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX
Erik Hamrén tycker Sverige var värda minst en poäng i går.
4 av 4
Erik Hamrén tycker Sverige var värda minst en poäng i går. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Hamrén: "Vi sörjer i dag"

Sveriges coach tycker att landslaget förtjänade minst en poäng.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Den svenske förbundskaptenen tycker inte att Sverige spelade tillräckligt bra i 1–2-förlusten mot Ukraina. Trots att båda Sjevtjenkos mål kom i den andra halvleken är det främst den första som Erik Hamrén är mest missnöjd med.

– Vår första halvlek var inte tillräckligt bra, säger han på presskonferensen dagen efter förlusten och fortsätter:

– Ändå var det 0-0 och jag tycker att vi hade bäst chanser att göra mål med Zlatans nick. De hade lite mer bollinnehav men skapade inte så många chanser. I mina ögon hade de en bra chans.

Sveriges förbundskapten tyckte att laget skulle ha haft med sig minst en poäng – men att det var två misstag som kostade segern.

– Två situationer ändrade matchen och det var där vi förlorade matchen. Sista 20 minuterna var vår bästa period. Vi spelade med kvalité och aggressivitet, som vi vill, och skapade tre bra chanser. Jag tycker att vi förtjänade minst oavgjort. Men vi fick inte det så det är självklart ingen bra dag i dag. Men sånt är livet.

Stämningen i truppen efter förlusten var låg vilket är förståeligt enligt Hamrén.

– När du förlorar och inte är nöjd med din insats är det inte roligt. Det var tyst. Spelarna är väldigt självkritiska, och vi spelade inte bra, så det var inte den roligaste bussresan jag gjort i mitt liv. Men så är det alltid att förlora en match. Spelarna är vinnare och gillar inte att förlora. De måste sörja i dag, det gör jag också, men i morgon startar vi med nya tankar och koncentrerar oss på England.

Sverige har chans till revansch mot England på fredag.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!