Nani har full respekt för dagens motståndare Danmark.
1 av 4
Nani har full respekt för dagens motståndare Danmark. - Foto: Armando Franca/SCANPIX
Nani om Danmark: "Deras anfallsspel är deras bästa vapen."
2 av 4
Nani om Danmark: "Deras anfallsspel är deras bästa vapen." - Foto: Michael Probst/SCANPIX
"Vi visade att vi är kapabla att vinna matcher mot storlag som Tyskland."
3 av 4
"Vi visade att vi är kapabla att vinna matcher mot storlag som Tyskland." - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Och tycker att Portugal visade att de kan spela bra mot bra motstånd i 0–1-förlusten mot Tyskland.
4 av 4
Och tycker att Portugal visade att de kan spela bra mot bra motstånd i 0–1-förlusten mot Tyskland. - Foto: Armando Franca/SCANPIX

Nani: "Danmarks anfall är deras styrka"

Manchester United-stjärnan har respekt för dagens motståndare.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

LVIV. Efter mål av Mario Gomez slog Tyskland Nanis Portugal i lördags. Trots att Portugal blev poänglösa i mötet tycker United-stjärnan att de bevisade att det är ett lag att räkna med och att laget besitter stor kvalité.

– Vi visade att vi är kapabla att vinna matcher mot storlag som Tyskland. Vi är lite besvikna eftersom vi förtjänade mer än en förlust men vi tror på oss själva och har två matcher kvar att spela, säger 25-åringen till Uefas officiella hemsida.

"Vi förbättrar oss i varje match"

I jämförelse med landskamperna innan EM tycker Nani att Portugal förbättrade sitt spel betydligt och om de fortsätter i samma stil kan de lika gärna gå till final.

– Jag hoppas vi förbättrar oss även i nästa match och att vi tar oss till final och kan titta tillbaka på matchen mot Tyskland och säga: "Ja, vi blev mycket bättre efter matchen mot Tyskland och vi är väldigt nöjda med det", drömmer United-spelaren som har stor respekt för förra omgångens skrällag Danmark.

Danskarna och portugiserna möttes även i EM-kvalet

Danmark och Portugal möttes även i EM-kvalet och då vann lagen en match vardera. Nani, som borde har bra koll på kvällens motståndare nu, varnar särskilt sitt lag för danskarnas offensiv.

– Deras anfallsspel är deras bästa vapen. De anfaller bra. Vanligtvis när vi möter dem, är de mest farliga med deras höjdbollar, men vi är redo att kontrollera deras styrkor nu, säger Nani till Uefas officiella hemsida.

Danmark, som mycket överraskande vann mot Holland med 1–0, har fördelen att gå in i matchen med tre poäng i ryggen. Portugal är dock tvingat att ta minst en poäng i matchen.

Matchen börjar 18.00 och sänds i TV4.

*****                        

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

3 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

3 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.