"Jag är ingen tränare mer än på Football Manager", berättar han.
1 av 4
"Jag är ingen tränare mer än på Football Manager", berättar han. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån
Men han tycker det är svårt att veta om han hade gjort det bättre än Rasmus Elm och Kim Källström på innermittfältet.
2 av 4
Men han tycker det är svårt att veta om han hade gjort det bättre än Rasmus Elm och Kim Källström på innermittfältet. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
"Där spelar jag från start alla dagar i veckan. Spelar dessutom överallt och tar straffar, frisparkar och hörnor", säger han till Nyheter24.
3 av 4
"Där spelar jag från start alla dagar i veckan. Spelar dessutom överallt och tar straffar, frisparkar och hörnor", säger han till Nyheter24. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Hade Pontus Wernbloom fått bestämma hade han spelat sig själv mot Ukraina – på FM.
4 av 4
Hade Pontus Wernbloom fått bestämma hade han spelat sig själv mot Ukraina – på FM. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Wernbloom: "Hade spelat mig själv från start - på FM"

Den skojfriske göteborgaren om sin roll i truppen och livet på vägarna: "Ge mig en teve och ett spel är jag nöjd".


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. På den öppna träningen på Dynamo Stadium ekar "Boom-boom Wernbloom allez, allez". Och varje mål som den defensiva mittfältaren från Kungälv gör på avslutsövningen möts han av ett enormt jubel. Pontus Wernbloom är en populär och frispråkig spelare - men om han hade gjort det bättre än Rasmus Elm och Kim Källström vill han inte svara på.

Hade vi behövt din egenskaper mot Ukraina?

– Det är omöjligt att svara på och vi gjorde faktiskt en bra andra halvlek mot Ukraina. Jag är ingen tränare mer än på Football Manager, säger Wernbloom till Nyheter24.

På tränarspelet är han däremot given.

– Där spelar jag från start alla dagar i veckan. Spelar dessutom överallt och tar straffar, frisparkar och hörnor.

"Ge mig en teve och ett tevespel är jag nöjd"

På fredag väntar England, ett landslag som har värmt upp på ett annorlunda sätt med besök på bland annat koncentrationslägret Auschwitz.

Wernbloom håller med om att Sverige inte ser mycket av landet de spelar i - fast han inte störs av det.

– Det kommer med jobbet, du vet vi reser hur mycket som helt men det blir bara hotellet, arenan och spelarbussen man får se. Samtidigt klagar jag inte, jag blir inte uttråkad lätt och ge mig en teve och ett tevespel är jag nöjd.

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

1 timme sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?