Hamrén: "Stolt över grabbarna"

- 15/06/2012, 23:12 -
Erik Hamrén tackade fansen efter matchen.

Erik Hamrén tackade fansen efter matchen.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Det var en djupt förtvivlad Erik Hamrén som efter matchen gav sin syn på Sveriges uttåg ur EM. "Det är en stor sorg".

KIEV. Sverige är utslaget ur EM efter två förluster mot Ukraina och England. Efter slutsignalen i kvällens match var förbundskapten Erik Hamrén besviken över resultatet men nöjd med spelarna.

– Jag tycker vi har förtjänat poäng i båda matcherna. Jag är väldigt stolt över grabbarna och hur vi spelade fotboll i båda halvlekarna mot England och andra mot Ukraina, säger Hamrén.

"Fotboll handlar inte så mycket om hur man spelar"

Kim Källström var också nöjd med Sveriges spel.

– Jag tycker att det är tudelat. Rent kvalitetsmässigt, det vi presterar på planen, har varit väldigt bra. Fotboll handlar till sist inte så mycket om hur man spelar utan om vad man får med sig för resultat, säger Källström.

"Vi gör en bra match men de är effektiva"

Det svenska försvarsspelet har fått massiv kritik under EM, men Hamrén anser inte att kritiken är befogad.

– Njae, första målet är brist på kommunikation och andra är rena tillfälligheter, det ser ut som den touchar på någon. Vi gör en bra match men de är ruggigt effektiva, säger Hamrén.

"Det gör ont just nu"

Sverige är utslaget ur EM innan gruppspelet ens är över. Hamrén förklarar EM-fiaskot med att Sverige inte haft marginalerna på sin sida.

– Man ska vinna matcherna också och där har vi inte haft marginalerna, men i dag är jag nöjd med grabbarnas insats. Det gör ont just nu, avslutade Hamrén.