Källström: "Jag tycker inte att det var felbalanserat."
1 av 2
Källström: "Jag tycker inte att det var felbalanserat." - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Sveriges förbundskapten har fått hård kritik för sin laguttagningar.
2 av 2
Sveriges förbundskapten har fått hård kritik för sin laguttagningar. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Källström tar Hamrén i försvar

Trots fem insläppta mål och två raka förluster hävdar Kim Källström att laget inte var felbalanserat.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Mittfältsmotorn Kim Källström var en av de bättre i förlutsmatchen mot England. Trots det svenska fiaskot och den hårda kritiken som riktats mot Erik Hamréns laguttagningar försvarar Källström sin förbundskapten.

- Jag tycker inte att det var felbalanserat. Först fick vi kritik mot Ukraina för att vara för defensiva och nu säger folk att vi var för offensiva. Som jag ser det vårdade vi bollen mot England och skapade bra lägen, säger Källström till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Sedan är det klart att vi kunde ha undvikit något av målen, men titta på det första, han (Andy Carroll) hoppar två meter högre än alla andra. Det är bara att lyfta på hatten för en sådan prestation.

Inför EM och under mästerskapet hoppade Erik Hamrén mellan olika startelvor. Och någon riktigt stabil backlinje spelades inte ihop. Enligt Källström är det dock något som de är "vana vid".

Men känslan dagen efter England är däremot inte på topp.

- Det är trist, väldigt trist. Över två matcher tycker jag att vi var värda mer. Vi hamnade i ett vinna eller försvinna-läge och svarade för en väldigt stark insats. Vi hade bara inte marginalerna med oss, säger Källström till fotbollskanalen.

*****                           

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!