Onsdag 21 Apr
Stockholm

Efter matchen mot Sverige – nu kan England straffas

Ryssland har tidigare bestraffats med en villkorlig dom på sex poängs avdrag i nästa EM-kval tidigare unde EM av Uefa.
1 av 3
Ryssland har tidigare bestraffats med en villkorlig dom på sex poängs avdrag i nästa EM-kval tidigare unde EM av Uefa. Foto: Gero Breloer/SCANPIX
England kan straffas av Uefa efter att engelska fans sprungit in på planen i matchen mot Sverige.
2 av 3
England kan straffas av Uefa efter att engelska fans sprungit in på planen i matchen mot Sverige. Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Uefa kommer att ta beslut i frågan på onsdag.
3 av 3
Uefa kommer att ta beslut i frågan på onsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth/SCANPIX

Uefa utreder om England ska straffas efter att deras fans hoppat in på planen mot Sverige.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

KIEV. Det europeiska fotbollsförbundet Uefa utreder om de ska ta till disciplinära åtgärder mot England efter deras match mot Sverige i fredags. Som de flesta smärtsamt vet, så förlorade Sverige matchen med 3–2. Men nu kan alltså England kunna komma att förlora en annan match – på sidan av planen.

Vid ett tillfälle togs sig engelska fans ut på planen. Detta ska nu Uefa utreda. Deras disciplinära organ kommer att ta beslut på onsdag om Englands ska straffas för överträdelsen.

När Ryssland bröt mot Uefa:s regler i matchen mot Tjeckien, de höll upp otillåtna plakat och använde pyroteknik, straffades ryssarna av en villkorlig dom på sex poängs avdrag i nästa EM-kval.

Nu kan alltså även England bestraffas, men vad utgången blir den här gången, visar sig på onsdag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela