Framför allt hyllar han stämningen i truppen: "Den är unik".
1 av 3
Framför allt hyllar han stämningen i truppen: "Den är unik". - Foto: Sergei Grits/SCANPIX
Trots att Jonas Olsson är besviken över resultaten i EM tycker han att han har många bra minnen att ta med sig hem från tiden i Ukraina.
2 av 3
Trots att Jonas Olsson är besviken över resultaten i EM tycker han att han har många bra minnen att ta med sig hem från tiden i Ukraina. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Och han hyllar de svenska fansen: "Jag har aldrig varit med om något sånt tidigare".
3 av 3
Och han hyllar de svenska fansen: "Jag har aldrig varit med om något sånt tidigare". - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Trots EM-floppen: "Tar med mig många fina minnen"

Jonas Olsson har trivts under sin EM-vistelse i Kiev.


Grupp D

1. Frankrike 4 poäng 3-1
2. England 4 poäng 4-3
3. Ukraina 3 poäng 2-3
4. Sverige 0 poäng 3-5

Återstående matcher
Ukraina-England
Frankrike-Sverige

Ettan möter Italien i kvartsfinal och tvåan får möta regerande mästarna Spanien.

KIEV. Två raka förluster och för första gången i svensk fotbollshistoria har vi inte ens möjligheten att ta oss till slutspel inför sista gruppspelsmatchen. Men trots det är spelarna i den svenska landslagstruppen inte alltför nedslagna. Den nyblivna pappan Jonas Olsson, som har gjort mästerskapsdebut i detta EM, har njutit under de två första gruppspelsmatcherna.

– Jag kommer ändå ha med mig många fina minnen härifrån, även om vi inte har presterat som vi vill göra i EM, säger 29-åringen till svenska fotbollsförbundets hemsida.

Olsson vill framför allt hylla gemenskapen och stämningen i truppen.

– Sammanhållningen vi har är helt unik. Jag har aldrig varit med om något liknande i något sammanhang, vare sig i fotbollslag eller något annat, säger den West Ham-aktuelle mittbacken.

Olsson, som för tillfället spelar i West Bromwich Albion, passar även på att hylla de svenska fansen på plats i Ukraina, framför allt för stödet mot England i fredags.

– Även om jag spelar i Premier League, där det är en otrolig inramning och stämning på arenorna, har jag aldrig varit med om något sånt här tidigare. Den känslan kommer jag alltid bära med mig och kommer jag aldrig att glömma, säger han till svenska fotbollsförbundets officiella hemsida.

29-åringen får en ny chans att njuta i kväll mot Frankrike då han tar mittbacksplatsen bredvid Olof Mellberg. Mellberg som har sagt att EM i Ukraina och Polen är hans sista mästerskap i den blågula tröjan.

Matchen mellan Sverige och Frankrike börjar 20.45 och sänds i SVT1.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

1 timme sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.