Sladjan Osmanagic tror på en ljus framtid för det svenska landslaget.
Sladjan Osmanagic tror på en ljus framtid för det svenska landslaget. - Foto: Scanpix/Montage

Sladjan: "Ett perfekt kliv in i framtiden"

KRÖNIKA. Nyheter24:s EM-krönikör Sladjan Osmanagic summerar Sveriges mästerskap och vädjar till en mittback: "Snälla Olof..."


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

I går avslutades EM för de svenska spelarna och de många fansen från Sverige, som varit på plats i Kiev. Det blev en härlig avslutning när det väl kom till kritan. Förvisso, var det en betydelselös match, men det spelar egentligen ingen större roll. Hela svenska follket och lansdslaget skrek efter en framgång, ett resultat att hänga fast vid över sommaren och när VM-kvalet till Brasilien startar i höst.

Precis så blev det. Vi besegrade Frankrike med 2-0 efter en väl genomförd match. Visst hade vi lite hjälp av en ganska stillastående Franskt offensiv, men i går satt försvarsspelet betydligt bättre än i de två föregående matcherna. Vi tog ledningen för tredje gången i det här mästerskapet, nu lyckades vi behålla den hela vägen.

Zlatan Ibrahimovic är en spelare som gärna vill skriva in sig i så många historieböcker som möjligt. Det har vår lagkapten gjort tidigare, han gjorde det i går igen. Numera är Zlatan den ende spelaren som gjort fler än ett mål i tre olika EM-turneringar. Dessutom har han gjort sex mål i EM totalt. Bara Alan Shearer (7) och Michel Platini (9) är bättre. Ett av Zlatans stora mål är att göra fler mål i landslaget än vad Henrik Larsson gjort. Nu är det bara fyra mål kvar till det målet är uppnått.

Olof Mellberg är tung. En stadig kille och en bastant klippa att luta sig mot. Detta EM var hans sista mästerskap. Snälla Olof, hjälp oss genom det kommande VM-kvalet. Du behövs. Vi har en tuff uppgift framför oss med Tyskland, Irland och bland annat Österrike bland våra motståndare. Med Mellberg som fortsatt general i backlinjen ökar chanserna till att nå Brasilien VM 2014.

Erik Hamrén har avslutat sitt första mästerskap. Erik har förhoppningsvis lärt sig mycket av den här erfarenheten. Det kommer vara till stor nytta för både honom och laget framöver. Man byggde inte Rom på en dag. Samma gäller slagkraftiga fotbollslag. Detta var min sista EM-krönika. Nöjet har varit på min sida. Vi ses någonstans på Copacabana i Rio 2014.

EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!