Holland är EM:s fiasko-lag.
1 av 10
Holland är EM:s fiasko-lag. - Foto: Getty Images
Mario Gomez och Tyskland har gjort succé så här långt.
2 av 10
Mario Gomez och Tyskland har gjort succé så här långt. - Foto: Geert Vanden Wijngaert/Scanpix
Irland tog inte en enda poäng och släppte in hela nio mål.
3 av 10
Irland tog inte en enda poäng och släppte in hela nio mål. - Foto: Getty Images
England vann grupp D trots att spelet inte stämde.
4 av 10
England vann grupp D trots att spelet inte stämde. - Foto: Getty Images
Grekland skrällde mot Ryssland och tog sig vidare till kvartsfinal.
5 av 10
Grekland skrällde mot Ryssland och tog sig vidare till kvartsfinal. - Foto: Michael Sohn/Ap/Scanpix
Franciszek Smudas Polen floppade på hemmaplan.
6 av 10
Franciszek Smudas Polen floppade på hemmaplan. - Foto: Alik Keplicz/Scanpix
Dick Advocaat slutar som tränare efter att ha misslyckats att ta det favorittippade Ryssland vidare från gruppspelet.
7 av 10
Dick Advocaat slutar som tränare efter att ha misslyckats att ta det favorittippade Ryssland vidare från gruppspelet. - Foto: Getty Images
Cristiano Ronaldo och hans Portugal tog sig vidare från "Dödens grupp" efter två raka segrar.
8 av 10
Cristiano Ronaldo och hans Portugal tog sig vidare från "Dödens grupp" efter två raka segrar. - Foto: Lars Baron/Getty Images
Efter två matcher var Sveriges EM-äventyr slut.
9 av 10
Efter två matcher var Sveriges EM-äventyr slut. - Foto: Ivan Sekretarev/SCANPIX
Spanien har levt upp till förväntningarna och är obesegrat.
10 av 10
Spanien har levt upp till förväntningarna och är obesegrat. - Foto: Michael Sohn/Scanpix

Turneringens topp- och flopplag

En del lag, som Tyskland har varit fenomenala under EM. Andra har varit rent ut sagt usla. Här är Nyheter24:s toppar och floppar så här långt.


Följ fotbollsfesten på Nyheter24

Senaste nyheterna, skadeläget, de bästa krönikörerna och mycket mer. I sommar kommer Nyheter24 punktmarkera EM-slutspelet i Ukraina. Vi kommer att finnas på supporterlägret Camp Sweden samt följa Zlatan & Co: på plats i Kiev. Det blir många nyheter om alla EM-länder, mycket webbteve och ännu fler bilder. Följ med oss på den stora EM-resan!

EM-bloggar:

Avgå alla - med Johan Andersson

EM-reportern - med Emil Schälin

POLEN/UKRAINA. En del levde upp till de högt ställda förväntningarna och levererade - andra inte.

Här är lagen som lyckats bäst:

1. Tyskland.

Kraven har varit höga på toppnationen och den regerande silvermedaljören. Och så här långt har man stormat fram i turneringen efter tre raka segrar i "Dödens grupp".

2. Spanien.

Det må stundals ha sett segt ut för de regerande mästarna. Men likväl vann man sin grupp utan några större problem och är fortfarande obesegrat.

3. Grekland.

De flesta trodde att Polen och Ryssland skulle gå vidare från grupp A. Istället blev det grekerna som tråcklade sig vidare tack vare en bragdinsats mot Ryssland.

4. England.

England är alltid mästare - på hemmaplan. Även om förväntingarna var något lägre i år så räknade man med att gå vidare. Och det gjorde man som gruppsegrare trots knackigt spel och en avstängd Rooney.

5. Portugal.

Förlorade den första matchen med uddamålet. Men avgjorde mot Danmark i slutminuterna och med en pånyttfödd Cristiano Ronaldo tog man sin andra seger mot Holland.Starkt.

Här är fiasko-lagen:

1. Holland.

VM-finalisten har världsstjärnor som Arjen Robben och Robin van Persie. Trots det lämnar man turneringen med tre raka förluster och interna stridigheter i bagaget.

2. Ryssland.

Ryssarna hade hamnat i en enkel grupp och var favoriter till att ta sig vidare. Och det började bra för Ryssland som slog Tjeckien med 4-1. Trots det åkte man ut med buller och bång efter att ha kryssat mot Polen och torskat mot Grekland.

3. Sverige.

Det pratades om att ta medalj, bland annat från Hamréns sida. Men istället var EM över- efter två matcher. Ett naivt Sverige straffades för sitt usla försvarsspel.

4. Polen.

Värdnationen hade giftiga spelare som Blaszczykowski och Lewandowski och var obesegrat inför den sista omgången. Men man föll mot Tjeckien efter en dålig insats och EM var över.

5. Irland.

Okej. Irland var inte turneringens starkaste lag på pappret och hamnade i en svår grupp. Men O poäng och 1-9 i målskillnad är pinsamt. Särskilt när man har så hängivna fans...

*****                            

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
/
/
/
/
EM
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.