Fredag 16 Apr
Stockholm

Joe Hart: "Buffon är min idol"

Buffon tackar för lovorden.
1 av 2
Buffon tackar för lovorden. Foto: Sergey Ponomarev/SCANPIX
Joe Hart ser upp till Gianluigi Buffon.
2 av 2
Joe Hart ser upp till Gianluigi Buffon. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/Scanpix

England möter Italien i den sista EM-kvartsfinalen och för Joe Hart blir det ett möte med sin barndomsidol. "Buffon är unik och någon jag ser upp till".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Stora mästerskapsmatcher är ofta kantade av psykspel och gliringar lagen emellan. Men inför kvartsfinalen mellan England och Italien har spelarna turats om att hylla varandra. Först ut var Daniele De Rossi som sade att Steven Gerrard var hans största idol. Och nu öser målvakterna Gianluigi Buffon och Joe Hart beröm över varandra.

– Får man en fråga om en annan spelare säger man ju alltid något snällt så det känns inte som att det i normala fall betyder något speciellt. Det är så det funkar. Men Buffon har ju varit en legendar i så många år, säger Joe Hart, 25.

"Han gör det väldigt bra"

På frågan vad det är som gör Buffon till en komplett målvakt, svarade Hart:

– Han letar inte efter ingripanden. Det är nyckeln för att vara en bra målvakt. Speciellt när man möter bra lag som Italien. Man vill inte ha en målvakt i sitt lag som försöker stoppa inlägg 30 meter utanför målet eller som glidtacklar folk. Han gör bara sitt jobb och gör det väldigt bra.

Buffon: "En målvakt får göra max två eller tre misstag per säsong"

Buffon var inte sen att svara på komplimangen. Juventusmålvakten berättade att Joe Hart, Manuel Neuer och Salvatore Sirigu har vad som krävs för att bli världens bästa målvakter. Buffon, som i mångar år rankats som världens bästa målvakt, gav även tips på vad sina unga kollegor ska göra för att nå den absoluta toppen.
 
– Ska de bli fantastiska målvakter i stället för bara bra målvakter måste de koncentrera sig på minsta lilla detalj. Det är skillnaden mellan en bra och en fantastisk målvakt. En målvakt får max göra två eller tre misstag under en säsong.

*****                      

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela