Claude Marchisio tror att det blir en jämn kvartsfinal.
Claude Marchisio tror att det blir en jämn kvartsfinal. - Foto: Gregorio Borgia/AP/SCANPIX

Marchisio vill byta tröja med Gerrard

Daniele De Rossi har hyllat Englands lagkapten Steven Gerrard inför kvällens kvartsfinal. Nu stämmer Claude Marchisio in i hyllningskören.


Semifinaler

Tjeckien-Portugal 0-1
Tyskland-Grekland 4-2
Spanien-Frankrike 2-0
England-Italien 2-4 efter straffar.

Semifinaler
Portugal-Spanien
Tyskland-Italien

KIEV. Inför kvartsfinalen mellan Italien och England har spelarna turats om att hylla varandra. Först ut var Daniele De Rossi som kallade Steven Gerrard för "sin idol". Och sedan bytte målvakterna Joe Hart och Gianluigi Buffon komplimanger med varandra. Nu säger Claude Marchisio att han tänker be om Steven Gerrards tröja efter matchen i kväll.

– Självklart kommer jag inte att tänka på det under matchen, men jag skulle verkligen vilja byta tröja med Gerrard efteråt, säger Claude Marchisio enligt Football Italia.

Marchisio berättar vidare att han tror på sitt Italien även om England blir en hård nöt att knäcka.

– Vi är medvetna om att vi möter ett starkt lag med många mästare. Vi måste förbättra vårt spel och spela som vi gjorde i första halvlek mot Kroatien, säger Marchisio enligt Football Italia.

*****                         

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.

/
EM
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.