Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter EM-guldet – nu siktar Spanien på VM 2014

- 02/07/2012, 11:02 -
Spanien lyfter pokalen ännu en gång – blir det en fjärde i Brasilien 2014?
1 av 2

Spanien lyfter pokalen ännu en gång – blir det en fjärde i Brasilien 2014?

Gregorio Borgia/AP/Scanpix

Förbundskaptenen Vicente del Bosque tror att det är fullt möjligt.
2 av 2

Förbundskaptenen Vicente del Bosque tror att det är fullt möjligt.

UEFA via Getty Images

Det spanska landslaget tog sin tredje raka mästerskapstitel och är bäst genom tiderna. Men tro inte att spanjorerna är mätta för det. "Nu tittar vi framåt – mot Brasilien 2014".

POLEN/UKRAINA. Det som spåddes bli en jämn EM-final blev en ren och skär utklassning. De regerande Europa- och världsmästarna Spanien dominerade mot Italien och vann med 4-0.

Spanien är det första landslaget genom tiderna att vinna tre raka mästerskapstitlar. Men förbundskaptenen Vicente del Bosque tror inte att framgångssagan är slut än.

– Vi har gjort något historiskt och nu är det bara att titta framåt – mot VM i Brasilien 2014, säger del Bosque.

Åldringarna håller ett mästerskap till

Spaniens startelva är relativt ung och det är bara spelfördelaren Xavi Hernandez, 32, som är på nedgång.

Åldringarna Iker Casillas, 31, och Xabi Alonso, 30, Alvaro Arbeloa, 29, och skadade David Villa, 30, håller definitivt världsklass ett mästerskap till. Och underifrån kommer supertalanger som Iker Muniain, 19, Isco, 20, och Thiago Alcantara, 21.

– Vårt mål nu är att fortsätta vinna titlar de kommande åren. Vi är otroligt stola över vad vi åstadkommit, säger Alvaro Arbeloa.

"Den bästa dagen i mitt liv"

Andre Iniesta, som varit Spaniens klart bästa spelare sett över de tre mästerskapen, var eld och lågor efter vinsten mot Italien.

– Vi har inte riktigt förstått hur stort det här är. Spansk fotboll är på topp. Vi har ett komplett lag och det måste vi vara stolta över.

Målvakten Iker Casillas och Cesc Fabregas instämde i allt Iniesta hade att säga.

– Det är det mest fantastiska ögonblicket i spansk fotbolls historia, sade Casillas.

– Det här är den bästa dagen i mitt liv, sade Fabregas, enligt The Sun.

*****                       

UEFA EURO 2012 TM by Carlsberg ger dig de senaste nyheterna, intervjuerna, klippen och resultaten direkt i din mobil. Du missar inte en enda minut av mästerskapet och det känns som om du satt på självaste fotbollsarenan i EM-finalen. Du hittar också närmaste krog med Bar Finder. Sommaren är räddad!  Appen hittar du här.