Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Guidetti har levererat igen – här är hans tio bästa citat

- 30/01/2014, 11:17 -
John Guidetti är en av Sveriges mest frispråkiga fotbollsspelare.
1 av 4

John Guidetti är en av Sveriges mest frispråkiga fotbollsspelare.

Bildbyrån / NILS JAKOBSSON

Inför EM 2012 höll han en presskonferens om sin skada som satte stopp för mästerskapet.
2 av 4

Inför EM 2012 höll han en presskonferens om sin skada som satte stopp för mästerskapet.

Bildbyrån / NIKLAS LARSSON

Säsongen 2011-2012 var John Guidetti utlånad till holländska Feyenoord. Där blev det 20 mål på 23 ligamatcher.
3 av 4

Säsongen 2011-2012 var John Guidetti utlånad till holländska Feyenoord. Där blev det 20 mål på 23 ligamatcher.

Kay in't Veen/Bildbyrån

29 februari 2012 spelade Guidetti sin hittills enda match för det svenska A-landslaget, i en träningsmatch borta mot Kroatien.
4 av 4

29 februari 2012 spelade Guidetti sin hittills enda match för det svenska A-landslaget, i en träningsmatch borta mot Kroatien.

BildbyråŒn / MARCUS ERICSSON

John Guidetti har bara fått några minuters speltid i Stoke – vilket har fått honom att rasa i media. 21-åringen har blivit känd för sina utspel. Därför har Nyheter24 listat hans tio bästa citat.

Det är inte alla som är nöjda med att jobba övertid. I går fick John Guidetti endast spela på övertid i Stokes bortamatch mot Sunderland – och han var allt annat än nöjd.

I sin första match sedan ankomsten till Stoke fick han spela cirka tio minuter mot Crystal Palace. Mot Chelsea i FA-cupen var han bänkad hela matchen efter att ha drabbats av en magsjukdom ett par dagar tidigare. I går var det Stokes tredje match med Guidetti i truppen och den här gången blev han inbytt när matchklockan precis hade tickat upp mot 90 minuter.

"Hade lika gärna kunnat vara kvar i City"

Alla tre matcher har slutat med 0–1-förluster och Guidetti har kommit in i matcherna när Stoke har jagat en kvittering. I en intervju med Aftonbladet efter matchen uttryckte han sin besvikelse.

– Kul att ni kom...men som ni förstår kan jag inte säga för mycket. Jag vill spela fotboll. Jag vill inte sitta på bänken. Hade jag nöjt mig med det hade jag lika gärna kunnat vara kvar i Manchester City, säger han till tidningen.

Minnesvärda citat

Det är inte första gången John Guidetti går ut i media och levererar citat. Något som har stört världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Det enda jag vet är att han haft ett bra år i Feyenoord. Han är fortfarande ung, men det måste hända något på planen, inte bara svart och vitt i tidningarna.

Här är tio citat (utan inbördes ordning) som vi minns från 21-åringen:

1: "Jag bara blundar och åker"

"Man får lite sol, lite bad och får göra grym rehabilitering. Några vänner ska följa med dit också så att jag ska kunna må bra. Jag är 20 år och en ungdom, så jag måste ju också få spela lite Fifa och bara ha kul med grabbarna. Men jag vet inte vart vi ska åka än. Det är klubben som bestämmer. De sätter mig på ett plan och jag bara blundar och åker."

(2012-05-24: Om skadan strax innan EM 2012 – och att han bara ska ha kul.)

2: "Annars har vi ett problem" 

"Det har varit två matcher och man har gjort noll mål. Vad är det värsta som kan hända, att jag inte heller gör mål, eller? Vi får se hur det blir nästa match, annars har vi ett problem... Jag tycker det var lite så där, man är förbannad, jag förstår inte riktigt."

(2014-01-26: Pratar med Aftonbladet om besvikelsen över att inte få någon speltid mot Chelsea i FA-cupen.)

3: "Nu kan de ta ur öronpropparna ur resväskan"

"Det är klart de tycker det är tråkigt, men de är nog lite nöjda över att slippa höra mig tjöta hela sommaren. Nu kan de ta ur öronpropparna ur resväskan när de åker ner."
(2012-05-24: Innan EM 2012 där förklarade att landslaget troligen skulle bli lättade över hans presskonferens – vilket de inte blev.)

4: "Jag vill inte ha en pool full av godis"

"I Sverige är det inte tillåtet att säga bra saker om sig själv. Man är inte tillåten att drömma. Folk brukade fråga mig: "Vilken är din största dröm?". Jag ville bli den bästa fotbollsspelaren i världen. Det var min dröm. I Sverige är det inte acceptabelt. "Vem tror han att han är?", säger dem. "Han borde vara tyst". Men vem är någon att säga att jag inte får drömma? En dröm är en dröm, inte nödvändigtvis en verklighet, och om jag skulle få önska mig någonting skulle det vara min ultimata dröm. Jag vill inte ha en pool full av godis. Jag vill vara den bästa fotbollsspelaren i världen."
(2014-01-25: I en intervju med 
The Guardian berättar han om den svenska jantelagen.)

5: "Blommor som ett litet tack"

"Vi hade kallat den "Blommor för tvivlare" och skickat blommor till alla de som inte trott på mig. De människorna förstår inte att de driver mig. Blommorna hade varit som ett litet tack."
(2014-01-25: Guidetti berättar i en intervju med 
The Guardian vad han och hans vänner har kommit fram till att han ska göra efter att karriären är slut: öppna en blomaffär.)

6: "Som att lukta på en godispåse"

"Det skulle vara lite jobbigt mentalt. Det är som att man inte skulle få äta godis, om man skulle lägga en godispåse framför sig och bara lukta på den. Jag försöker bara fokusera på min rehabilitering och jag önskar dem all lycka."
(2012-05-24: Om att inte kunna vara med under EM 2012.)

7: "Jag vet hur folk har det"

"Många har sagt: "Fan John, hur kan du vara så glad varje dag?". Jag är den som har garvat och skojat ändå. Men vad ska jag göra? Sitta och tycka synd om mig själv? Jag har bott i Afrika i fem år, jag vet hur folk har det. Jag har jättefin bil, jag har jättefint hus, jag har en fantastisk flickvän, jag har en fantastisk familj. Vad är problemet? Självklart ville jag göra det jag älskar och jag visste att det skulle bli så också."
(2014-01-19: Guidetti till Aftonbladet om skadan som stoppade honom från spel.)

8: "Som van Nisterrooy..."

"Om man inte klarar motgångar kommer man aldrig lyckas i den här sporten. Det är tufft att missa ett mästerskap och tar på en psykiskt, men jag tror det är fantastiskt bra för mig. Nu måste jag bevisa för mig själv att jag kommer ut ur det här starkare och bli bättre. Som van Nistelrooy. Han fick en skada, kom tillbaka och var en tre-fyra gånger bättre spelare efter det. Det kommer fler mästerskap och jag kan garantera att jag kommer steka kycklingen ordentligt i VM 2014. Det kommer inte tas några risker."
(2012-05-24: Presskonferensen på Nobis Hotel där han berättade om skadan innan EM.)

9: "Det är ju trots allt det viktigaste"

"Man kommer in i det. Det var schysta kläder och en skicklig fotograf. Och tjejen gillade verkligen bilderna och EM och det är ju trots allt det viktiga!"

(2012-03-16: Guidetti till Café om att vara på framsidan av ett av deras nummer – innan skadan.)

10: "Drömma om en haj genom fönstret"

"Jag drömmer ju alltid stort. Jag drömmer om svenskt EM-guld och mål i finalen. Man kan ju drömma att det kommer en haj genom fönstret. Det är helt omöjligt förmodligen. Men man drömmer ju fortfarande om det. Det här är min dröm och det skulle kunna hända. Allt kan hända. Vem hade trott att vi skulle ha kunnat landa på månen 1969?"
(2012-05-24: Presskonferensen på Nobis Hotel där han berättade om skadan och sina drömmar.)