Real utklassat i El Clásico

Barcelona överlägsna, gjorde mål nummer 100 i kväll.

6-2. Barcelona fullkomligt förnedrade Real Madrid på Santiago Bernabeu. Kvällens El Clásico bjöd på magisk fotbollsunderhållning.

Frenetiskt tempo inledningsvis, och sedan fortsatte det så i fyrtio minuter. Och sen i trettio minuter till. Den sista kvarten gick Barcelona ned och spelade på försvar. Men lyckades ändå skriva siffrorna till 6-2.

Första målet blev Real Madrids. Distinkt rak nick från Higuain, på ett perfekt inlägg från höger. Sedan tappade de pressen. Då kom Barcelona.

Henry, minut 18, en ordentlig bredsida placerad i högra hörnet, på passning från Messi. Puyol, minut 20, nick på en frispark.

Robben har varit bra i Real och stod för halvlekens dribblingsuppvisning.

Skott av Messi. Skott av Eto'o. Chans för Messi, i samarbete med Iniesta. Så såg det ut under första halvlek.

Casillas i Reals mål fick arbeta, och gjorde det med den äran. Reflexräddningarna räddade också siffrorna i första halvlek för Real Madrid: Barcelona kunde ha gjort fem mål.

Fint passningsspel av Barcelona, framförallt kortpassningsspelet. Real Madrid hade mest kontringschanser.

Xavi vinner bollen på Reals planhalva, efter att Diarra slarvar till det, passning til Messi och dår går det snabbt. 3-1 placeras i vänstra hörnet, otagbart för Casillas.

Man blev svettig bara av att titta på denna halvlek.

Andra halvlek började lite mer avvaktande, utan att för den skull vara långsam, men man kom snabbt upp i tempo igen.

Barcelona fortsatte sin press, trots ledningen. Real försökte arbeta upp sig, och fick utdelning i minut 56 genom Sergio Ramos på nick efter en frispark nära straffområdet.

Snabbt kom dock replik i från Barcelona: Reals fyrbackslinje ställdes totalt av en passning till Henry. Casillas rusar ut och hoppar som en handbollsmålvakt, till ingen nytta. Henry rullar in bollen säkert i målet.

Henry utgår sedan minuterna senare, 61:e minuten, skadad, och ersätts av Seydou Keita.

I och med detta närmar sig Barcelona 100 mål i årets La liga. 98 mål är man uppe i just nu. 99:onde målet gör Messi. 5-2 till Barcelona, som övertygar.

Mål nummer 100 kommer i minut 83, Gerard Piqué gör 6-2 och förnedringen är total. Folk börjar lämna Real Madrids arena, Santiago Bernabéu, där Barcelona aldrig tidigare gjort sex mål i en och samma match. Och Piqué heter passande nog Bernabeu i andra efternamn.