Juvefansens attack mot spelarna

Stjärnorna blev instängda i spelargaraget efter svaga 2-2 mot Lecce.


När Jos Castillo nickar in Lecces kvittering tre minuter in på övertiden på söndagen betyder det inte bara Juves sjätte raka match utan seger, inte heller bara att det 2-1-resultat jag och mina vänner hade på oddset flög all världens väg, det var också droppen som fick bägaren att rinna över för alla Juvefans.

På väg ner från läktaren på Stadio Olimpico i Turin är besvikelsen enorm. Missnöjet med ledningen, tränaren Claudio Ranieri och spelarna är utbrett, men den här dagen visas det extra tydligt. Då jag och mitt sällskap ska ta oss ut från spelargaraget stoppas vi av en vakt som säger att det är omöjligt att ta sig ut för tillfället.

Anledningen? Vakten menar att fansen har blockerat garageutfarten för att visa vad de tycker om läget.

Vi får snällt parkera bilen igen och vänta på grönt ljus. Runt oss står anhöriga till spelarna, de hyperstressade vakterna springer fram och tillbaka med walkie talkies för att uppdatera sig om situationen och hur länge vi måste vänta vet ingen. Tiden går, ett par av spelarna, Jonathan Zebina och Marco Marchionni, kommer ut men de flesta dröjer sig kvar i omklädningsrummet uppenbart medvetna om vad som händer utanför garaget. Så småningom blir vi ändå utsläppta och en arena full av besvikelse tynar bort bakom oss.

Med fyra omgångar kvar närmar sig Genoa på femteplats allt mer. Inte sedan den femte april har Juventus vunnit, och då har lag som Chievo, Reggina och Lecce stått för motståndet.

Skulle "den gamla damen" förlora mot Milan kommande helg balanserar ledningen och Claudio Ranieri på en mycket skör tråd. Om klubben mot all förmodan även tappar Champions League-platsen, ja då spricker tråden och under dem står Juvefansen med sin dom vilket inte kan bli någon annan än krav på sparken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!