Inter nära guldet - Genoa nära Champions League

Snart avgörs den italienska högstaligan. Vilka kvalar in till Champions League? Vilka åker ur?


Italiens äldsta lag Genoa tog en superviktig 2-1-seger i det 100:e derbyt mot Sampdoria. Segern gav inte bara titeln bäst-i-stan, utan också en sista chans att nå Champions League.

Som vanligt var det ikonen Diego Milito som med ett hattrick avgjorde matchen. Hugo Campagnaro kvitterade för Sampdoria i den första halvleken, men Genoa såg allt som oftast hetast ut och med en måltjuv som Milito behövs det bara en halvchans för att det ska gå vägen. Den halvchansen var just vad Milito fick i den 73:e minuten när en Sampdoriaförsvarares rensning träffade en Genoaspelare och hamnade perfekt framför Milito. Reprisbilderna visade att Milito var offside, men linjedomarens flagga stannade nere och Milito lyfte snyggt in bollen bakom en chanslös Luca Castellazzi.

På övertid satte han dessutom sitt tredje mål när han på en väldigt osjälvisk pass från Palladino bara behövde ta emot och rulla in bollen i öppet mål.

Andra gången Milito avgör i år

Segern var den andra mot Sampdoria den här säsongen och båda gångerna var det just Milito som avgjorde.

Matchen var annars allt en fotbollsälskare kan önska sig. Passionerat, intensivt och full med galna situationer. I slutminuterna blev det flera stora bråk där Thiago Motta och Hugo Campangaro visade ut.

Vad händer i Serie A med fyra omgångar kvar?

Zlatan Ibrahimovic är på väg mot skytteligatiteln samtidigt som Inter i stort sett tagit hem ännu en Scudetto. Men Serie A är mer än bara ligaguldet. Vad händer i botten? Vilka tar Champions Leagueplatserna?

Efter 34 omgångar leder Inter Serie A på 77 poäng, sju före Milan. Milan är å andra sidan fyra poäng före Juventus nu. Rossoneri har gjort en imponerande vårsäsong, som vanligt, och har sju segrar på de åtta senaste matcherna. Samtidigt har Juventus skrapat ihop fyra poäng på de fem senaste matcherna och tappat andraplatsen till Milan. På fjärde plats ligger just nu Fiorentina på 61 poäng. Fem bakom Juventus. Och endast ett före Genoa som slog Sampdoria i det hundrade Genoaderbyt. Inter är klara för Champions League. Det är även Milan - i praktiken. De tre återstående lagen får slåss om två platser.

Uefacupen då?

Lite längre ner slåss sex lag om Uefacupplatserna. Med fyra omgångar kvar ligger Genoa och Roma på femte och sjätte plats. Men sen följer en kvartett av lag. Palermo, Cagliari, udinese och Lazio är alla inom sex poängs marginal till Roma. Allt kan hända.

Sen kommer ingenmansland där fem lag just nu parkerar. Atalanta, Napoli, Sampdoria, Siena och Catania har alla i praktiken säkrat ett nytt kontrakt och kan börja tänka på nästa år.

Vilka åker ur?

Bottenstriden är lika het som fighten om Europaplatserna. Chievo på 16:e plats har sex poäng ner till nedflyttningsstrecket och nio till jumbon Reggina. Mellan dessa två lag finns Torino, Bologna och Lecce. Chievo har alla möjligheter att klara sig kvar, men för de fyra andra ser det desto dystrare ut. Fyra lag inom tre poäng med fyra omgångar kvar. Allt kan hända.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!