Del Piero: "Aldrig mer tvåa"

- 22/04/2009, 15:39 -

Juveikonen är trött på att inte vinna. "Vi måste rätta till det här".

Kampen om scudetton är körd och nu handlar det i stället om att säkra en Champions League-plats. Alessandro Del Piero är långt ifrån nöjd med hur hierarkin inom den italienska fotbollen ser ut i nuläget.

– Vi måste rätta till det här. Jag vill inte sluta tvåa eller trea någonsin igen, säger Del Piero till Tuttosport.

Trots att det fortfarande är en dryg månad kvar på säsongen blickar Juveikonen redan fram emot nästa chans att bli Italiens nummer ett igen. Men för det krävs det mer än att köpa in några världsspelare. Domarnas ojämna nivå och antalet kvällsmatcher har satt sina spår, menar "Il Pinturicchio".

– Men det var vårat eget fel också. Defensiva och offensiva misstag har hindrat oss från att prestera vårt bästa, säger Del Piero.

Stora namn kan dock underlätta om Juventus vill skicka ner Inter från den italienska tronen. Elaka tungor antyder att Del Piero i egenskap av lagkapten, hjälte och stjärna har mer än naturligt att säga till om när det kommer till spelarköp. Men det förnekar han starkt.

– Jag har inget att säga om Cannavaro, Diego, Silva eller några andra namn. Det är viktigt att säga. Annars kan det skapas farliga missförstånd, säger Del Piero.

Skrivet av: