Ingen omprövning av Fletchers röda

UEFA: "Domaren visade inte ut fel person".


Under tisdagens semifinal i Champions League utvisades Manchester Uniteds Darren Fletcher. En utvisning som innebär att han missar finalen i Rom.

Efter en titt på bilderna efter matchen hävdar United att Fletcher var på bollen och inte bara på Arsenals forward Fabregas.

Det fick laget att hoppas att Darren Fletchers röda kort skulle försvinna genom beviset att det var ett felaktigt domslut. Så Manchester United överklagade.

Ett rött kort kan dras tillbaka om domaren erkänner att han utvisat fel person. Men inte om man bara tycker att domslutet var hårt, menar UEFA. Hoppet och överklagandet krossades snabbt, skriver Soccernet.

Nu tycks Rom allt längre bort för Darren Fletcher.

– Han är en av de mest ärliga spelarna. Att han missar finalen är en tragedi, har Uniteds manager Alex Ferguson sagt.

Det engelska fotbollsförbundet, FA, har närmat sig omprövningar av röda kort. Men både UEFA och FIFA håller hårt på regeln att huvuddomarens beslut ska vara heligt.

En källa på UEFA sa vidare att det skulle vara att öppna pandoras ask om möjligheten kom att ifrågasätta alla beslut.

– Om man ändrar domslutet, och bestämmer att det inte är rött kort. Då säger man vidare att det inte är straff, och i förlängningen heller inte mål. Vad gör man då? Börjar ändra matchresultaten i efterhand?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!