Onsdag 23 Jun
Stockholm

Messi kan betala för att se Ronaldo

"Han är en spelare som jag skulle kunna betala för att se", säger Barcastjärnan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om inte Lionel Messi skulle spela Champions League-finalen själv så skulle han ändå vara på plats på Roms Olympiastadion i morgon. Som betalande åskådare.

Och det är framförallt en spelare i motståndarlaget han skulle vilja se säger Barcelonastjärnan i en lång intervju med brittiska Daily Mail.

– Manchester United har kvalitet precis överallt. Så många bra spelare, men om jag tvingas välja en så skulle det bli Ronaldo. Han är en spelare jag skulle kunna betala för att se, säger Messi.

En duell mellan de bästa

Årets Champions League-final är lika mycket en duell mellan de båda superstjärnorna Messi och Cristiano Ronaldo som det är en kamp mellan Manchester United och Barcelona.

Lagen som många anser vara världens bästa klubblag just nu - och spelarna som i alla omröstningar och tävlingar kämpar om titleln som världens bästa fotbollsspelare. Och Messi öser beröm över sin kombatant.

– Han och jag är väldigt olika som spelare, men han är helt osannolik, väldigt speciell, och det blir inte lätt att stoppa honom, säger Messi.

Fler än Ronaldo som är bra

Men den lille argentinaren menar också att Barcelona inte bara ska tänka på Ronaldo, det finns gott om andra orosmoment hos motståndarna också.

– Vi får inte lägga för mycket uppmärksamhet på honom och glömma bort Berbatov, Rooney och Carlos Tevez.

Ingen Maradona ännu

Lionel Messi har ofta jämförts med landsmannen och levande legenden Diego Maradona, något som han inte riktigt tar på allvar.

– Det är roligt för folk att snacka om det där, men det är alldeles för tidigt att prata om något sånt, säger Messi och fortsätter:

– Titta på vad Maradona har gjort för Argentina. Det finns inte en chans att jag kan jämföras med spelare som honom ännu.

Stannar på Nou Camp

Den alltid ödmjuke Messi säger att han vill stanna kvar på Nou Camp och spela för Barcelona hela sitt liv.

– När allt kommer till kritan, om 10-15 år ungefär, så kan vi titta tillbaks och se vad jag har lyckats vinna för min klubb och mitt land. Och om folk vill säga fina saker är det kul för mig, säger den blott 21-årige Barcelonastjänan.

Stjärnfyllt lag

Barcelona har ett lag fyllt av storstjärnor, med namn som Iniesta, Henry och Eto'o.

– Vi är ett speciellt lag och därför vore det fantastiskt om vi kunde skriva historia tillsammans, säger Messi som hyllar hela laget såväl som tränare Pep Guardiola.

– Laget är komplett, från målvakt till anfallare. Och sen har vi vår tränare Pep. Vi är medvetna om att Uniteds tränare har haft enormt mycket framgångar, men Pep är sig själv och vi har stort förtroende för honom, säger Messi till Daily Mail.

Champions League-finalen mellan FC Barcelona och Manchester United spelas i Rom och sänds på TV6. Matchstart 20.45 på onsdag.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela