Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Theo Walcott klar för U21-EM

Sport | 28/05/2009 17:54

Förbundskaptenen Stuart Pearce struntade i Wengers vädjan. Walcott med i EM.

Idel Premier League-spelare finns i den engelska trupp som Stuart Pearce nominerat till U21-EM i Sverige i juni. Micah Richards, Gabriel Agbonlahor och James Milner är tre av essen. Ett annat är Theo Walcott.

Arsenalbossen Arsene Wenger vädjade in i det sista till Pearce att strunta i Walcott. 20-åringen är till att börja med uttagen i Fabio Capellos A-landslagstrupp till VM-kvalet mot Kazakstan och Andorra den 6 och 10 juni. Direkt därefter väntar U21-EM i två veckor. Ett minst sagt slitsamt schema för Walcott vilket gör Wenger orolig.

Fransmannen har pratat med både Capello och Pearce och framfört sina tankar. Men en av herrarna föll definitivt inte Wenger i smaken.

– Capello är förstående, Pearce är det inte, säger Wenger enligt The Guardian.

Stuart Pearce har sedan länge gjort klart att han tänker ta ut den bästa möjliga trupp han kan. Av de namn han nu nominerat skulle han utan problem kunna sätta ihop en elva av Premier League-klass.

– Vi är väldigt nöjda med balansen i truppen. Vi har tre eller fyra spelare som är extremt mångsidiga och kan spela på ett flertal olika positioner, säger Pearce.

U21-EM spelas den 15-29 juni.

Skrivet av: