Söndag 2 Okt
Stockholm

Så lurades de svenska fotbollsfansen

Eventföretaget gick i konkurs – inga biljetter skickades ut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Minst 500 personer har blivit blåsta på matchbiljetter till VM-kvalmatchen mellan Sverige och Danmark på Råsunda den 6 juni. Evenemangsföretaget Event House Sweden, som sålde VIP-biljettpaketen, gick i konkurs i januari och inga biljetter kommer nu att skickas ut, trots att kunderna redan har betalat.

– Vi hade, i och med konkursen, inte råd att plocka ut matchbiljetterna från vår leverantör. Därför kunde vi inte längre erbjuda det här paketet.Vi har skickat ut brev till våra kunder där vi förklarar situationen och beklagar det inträffade, säger Event House Swedens styrelseordförande Arne Norberg till Nyheter24.

120 företag köpte sammanlagt minst 500 biljettpaket. Varje paket kostade mellan 3 900 och 4 900 och kronor. I priset ingick, förutom matchbiljett till Sverige-Danmark, också middag på Cirkus i Stockholm, men i kontakt med restaurangbokning på Cirkus får Nyheter24 reda på att någon middagsbokning inte har gjorts. Nu kan samma kunder vara på väg in i fällan på nytt.

Red Carpet är ett företag som uppstått i spåren av Event House Swedens konkurs. Adressen är densamma som tidigare, telefonnumrena desamma och, framför allt, personerna bakom företagen är desamma. Red Carpet erbjuder nu de missnöjda kunderna hos Event House att köpa ett nytt, snarlikt biljettpaket. Men då måste de betala ytterligare omkring 3000 kronor.

–Det är klart att många har ringt till Event House och varit besvikna. Vissa av våra företagskunder har redan bjudit in viktiga partners till matchen och därför känt att de måste få tag i biljetter på annat håll. Då har vi hänvisat dem till Red Carpet, säger Norberg.

När Nyheter24 kommer i kontakt med marknadschefen Jan Larsson på Svenska fotbollförbundet och förklarar situationen suckar han tungt.

– Det är förjävligt det som händer. Det låter inte realistiskt på något sätt, säger Svenska fotbollförbundets marknadschef Jan Larsson till Nyheter24 när han blir varse om situationen.

– Det är väl stor sannolikhet att det inte finns några biljetter alls, fortsätter han.

Arne Norberg, som nu är styrelseledamot i Red Carpet, hävdar dock att det är nya biljettpaket som säljs till Red Carpets kunder.

–Det är inte samma biljetter. Event House Sweden hann aldrig få några biljetter före konkursen. Det är visserligen ungefär samma personer i de båda företagsledningarna, men Red Carpet är ett annat företag som har sålt andra biljetter, säger han.

De kunder som vill ha pengarna tillbaka för de uteblivna biljetterna från Event House Sweden riskerar att åka på en riktig nitlott. Om några pengar kommer att betalas tillbaka är mycket osäkert.

– Just nu finns det inga pengar att betala ut. Men vi hoppas förstås att en del av våra kunder kan få tillbaka en del av pengarna när konkursförvaltaren är klar med sitt jobb.

Vad hände med matchbiljetterna som Event House aldrig fick?

–Vår levernatör var en samarbetspartner till det danska förbundet. När vi inte kunde plocka ut biljetterna gick de tillbaka ut på marknaden och såldes till högstbjudande, säger Norberg.

Är du en av de som drabbats? I så fall, hör gärna av dig på: joel@nyheter24.se.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.