Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Landgren: "Udinese på is under EM"

Sport | 05/06/2009 11:00

Nyheter24 möter några av profilerna i Sveriges U21-landslag inför EM på hemmaplan.

HIF:s Andreas Landgren är en av spelarna i den svenska U21-truppen till EM som har proffsrykten hängande över sig. Mittfältaren avslöjade nyligen att Udinese tagit kontakt med hans agent och lagt ett kontraktserbjudande, men ännu är inget bestämt.

– Udinese ligger på is. Just nu är det full fokus här hemma på U21, så får vi ta tag i den frågan efter EM, säger Landgren till Nyheter24.

Majoriteten av spelarna i det svenska laget kommer från Allsvenskan vilket gör EM till ett utmärkt forum att visa upp sig i för de hundratals scouter från Europas storklubbar som kommer vara på plats. Likt en rutinerad stjärna ger Landgren dock det diplomatiska svaret att "laget går först".

– Det är klart att det är ett fönster mot Europa, men det viktigaste är att laget gör ett bra EM. Går det bra för laget brukar det gå bra för en personligen, säger 20-åringen.

Om Landgren bestämmer sig för att skriva på för den italienska klubben väntar ligamöten med flera av spelarna från Italiens U21-trupp. Inters Mario Balotelli, Cagliaris Robert Acquafresca samt Juves Sebastian Giovinco och Claudio Marchisio för att nämna några.

Sveriges U21-landslag spelade i februari en träningsmatch i Trieste mot de kommande italienska EM-motståndarna, och även om den matchen slutade 1-1 tror Landgren på ett italienskt favoritskap under EM.

– Vi fick 1-1 där nere och var med bra i matchen, men det är klart att Italien är favorieter.

Övriga motståndet?

– Vi har mött både Serbien och Italien, så det är egentligen bara Vitryssland vi inte har koll på.

Sveriges premiärmatch i EM är mot just Vitryssland den 16 juni. Om Andreas Landgren finns i startelvan då återstår att se.

Skrivet av: