Bayern München krossade Fiorentina

Toni helt osynlig mot sitt gamla lag,

Kvällens drabbning mellan Bayern Munchen blev en målrik sådan. Trots många målchanser från bägge lagen, så var det hemmalaget som rättvist drog det längsta strået. Bayern Munchen spelade helt enkelt bäst och kontrollerade spelet. Det tog bara fyra minuter för hemmalaget att ta ledningen. Målskytten hette Miroslav Klose, och Bayern hade fått matchen precis dit de ville. Den 25: e minuten drygade hemmalaget ut ledningen efter att Bastian Schweinsteiger skjutit 2-0. Den första halvleken slutade alltså 2-0 till Bayern. Det var i den andra som matchen sista mål skulle göras. I den 91:a minuten dribblade Ze Robert först bort två spelare och sköt elegant bollen över målvakten Frey.

Matchen slutade alltså 3-0 till Bayern Munchen.

Mer information följer.

-----

92' Då var matchen över! Den slutade hela 3-0 till Bayern Munchen!

91' MÅL! Ze Roberto lurar bort två försvarare och följer upp med att chipplobba över målvakten. En riktigt pärla!

89' Fiorentina håller bollen i hemmalagets planhalva och kommer till avslut - ett tamt sådan dock som plockas upp av målvakten.

87' Gästerna håller i bollen men skapar inget!

85' Fem minuter kvar av ordinarie tid, och bara ett mirakel kan rädda italienarna.

83' Ribery varnas för osportsligt spel när han skriker mot domaren.

82' Mutu skjuter igen, målvakten räddar igen.

81' Jürgen Klinsman kan vara nöjd med sitt lag. De har spelat riktigt bra och kontrollerar matchen.

78' Mutu nickar bollen strax utanför hans bortre stolpe efter att ha fått en underbar långboll av en medspelare.

77' Bortalaget får en till hörna, som återigen rensas undan av försvaret.

74' Hörnan nickas utanför.

74' Fiorentina fixar hörna. De gör ett byte innan den slås - Juan Vargas ersätts av Massimo Gobbi.

71' Bayern har kommit igång igen. De har skapat ett flertal målchanser och spelar riktigt bra för tillfället. Frey har räddat Fiorentina kvar i matchen.

68' Bayern får en frispark som blir väldigt farlig. Martin Demichelis nickar bollen stenhårt mot mål, men Frey gör en jätteräddning.

65' Bayern gör sitt tredje byte när Schweinsteiger byts ut mot Tim Borowski.

65' Efterföljande frispark blir väldigt farlig. Bollen slås mot den främre stolpen, men skarvas viadre mot Klose som så när når bollen med pannan.

64' Bayern passar på att göra sitt andra byte för kvällen när Alberto Santana ersätts av Stevan Jovetic.

64' Fiorentinas lagkapten Dario Danielli varnas efter att ha fällt en Bayernspelare.

62' Det är ingen höjdarmatch nu. Spelbilden har förändrats totalt och är på väg att bli ett sömnpiller.

58' Massimo Oddo drar på sig matchens första gula kort när han varnas av domaren.

56' Precis när jag säger så byts Luca toni ut. Det är den landslagsmannen Lukas Podolski som ersätter honom.

54' Luca Toni är helt osynlig! Det var han i den första halvleken och det är han nu.

52' Rätt så trögt spel just nu. Bortalaget försöker skapa chanser, men det går inte så bra.

50' Bayern försöker nog börja den första halvleken precis som de avslutade den första. Det går inte så bra som de hade hoppats på nu när Fiorentina verkar vara på gång.

45' Då var den andra halvleken äntligen igång!

Bayern Munchen fick en smakstart på matchen efter att Miroslav Klose redan i den fjärde minuten satte hemmalaget i ledning. De kommande minuterna skulle även tillhöra Bayern, som gav inte bortalaget tid att göra någonting. Med ett snabbt passningsspel, hög aggresivitet och med en Ribery i högform kom Fiorentina aldrig igång. Det blev inte särskilt bättre för italienarna när Miroslav Klose slet sig fri och gjorde vad han är bäst på - mål.

Det ljusnade dock till lite för Fiorentina, som efter runt 30 minuter spelade upp sig en aning, och började skapa ett flertal målchanser. Det kunde lika väl ha stått 2-1 nu, om Gilardino hade gjort mål med sitt volleyskott i den 43: e minuten. De sista minuterna sjönk tempot avsevärt och likaså målchanserna. Kan Fiorentina hämta upp det här?

De andra lagen i gruppen, Steaua Bukarest och Lyon, drabbades även de ihop i kväll. Det har blivit en målrikt målställning där Steaua leder med 3-2. Målskyttar för Steaua är Arthuro, Dorin Goyan och Ovidiu Petre. Målskyttarna för Lyon är Keita och Karim Benzema.

Turkarna kan inte vara glada nu när Fenerbache ligger under med 3-1 efter den första halvleken. Adebayor, Walcott och Diaby heter målskyttarna för Arsenal, medan Sentürk är den enda målskytten för Fener.

46' Efter en minuts tilläggstid blåser domaren av och den första halvleken slutar 2-0 till Bayern Munchen.

44' Gilardino är återigen nära att sätta reduceringsmålet för gästerna. Med en nick som får en konstig båge, träffar han ribbans överdel och går sedan ut.

43' En perfekt hög djupledsmål når Gilardino som skjuter på volley. Bollen smiter strax utanför.

42' Santana (Fiorentina) skickar in en pressad pass mot Mutu som så när når bollen.

40' Frisparken blir resultatlös och spelet fortsätter som vanligt.

40' Van Bommel orsakar frispark efter att Bayern passat fel.

37' Den höga intensiteten som fanns från början är borta. Det är Bayern kontrollerar matchen, men det är inte så mycket som händer.

33' Mutu prövar lyckan med ett långskott som sveper strax utanför målvaktens högra stolpe.

32' Hemmalaget kontrollerar matchen totalt. Fiorentina blixtrar till då och då, men det är Bayern som är det bättre laget för tillfället.

28' Franck Ribery gör ner serben Kuzmanovic som tvingas lämna planen efter en luftduell.

25' MÅL! Franck Ribery hittar ut till Bastian Schweinsteiger som med en skottfint lurar bort fem försvarare, som får titta på när han skjuter in 2-0 målet!

23' Bayern får ett bra frisparksläge men misslyckas med den totalt.

20' Adrian Mutu dribblar bort vänsterförsvararen och skickar in bollen mot mål. Det blir något mellan ett skott och en pass och går ut till inspark.

18' Hörna till gästerna men rensas undan. Bollen stannar dock kvar och går sedan ut till en till hörna. Hörnan greppar Rensing säkert.

17' Matchen står och väger lite nu och båda lagen skapar chanser.

14' Felipe (Fiorentina) får turligt med sig bollen i den offensiva planhalvan och lurar sedan två försvare. Hans avslut kunde dock ha varit bättre och bollen går ut till en hörna efter att ha blockerats av ett ben.

11' Bayern pressar väldigt högt och snappar upp en felpass. Efter fint spel av laget kommer Bastian Schweinsteiger till avslut, men bollen flyger högt över målet.

8' Fiorentina får en hörna som blir riktigt farlig. Michael Rensing kommer ut helt fel, och bollen bollen kommer till en anfallare som skjuter bollen strax utanför stolpen.

6' Bayern har börjat riktigt bra!

5' Ze Robert kommer helt fri, men kommer ur vinkel. Får dock på ett bra skott som målvakten räddar ut till hörna. En resultatlös sådan dock.

4' Mål!!! Miroslav Klose sliter sig fri och kommer helt ensam med målvakten. Skyttekungen gör inga misstag och sätter 1-0 till hemmalaget.

3' Ribery får efter ett fint väggspel med Miroslav Klose ett jätteläge att sätta 1-0 till hemmalaget. Skjuter dock utanför.

2' Bayern Munchens Marco van Bommel gör i kväll sin femtionde Champions League-match.

1' Då är matchen igång! Stämningen är på topp och förväntningarna skyhöga.

-----

I kväll ställs den italienska skyttekungen Luca Toni mot sitt gamla lag när Bayern München tar emot Fiorentina. Spelaren, som spelade i två säsonger för Florensklubben, döljer inte att han saknar staden där han slog igenom på allavar.

- Jag kommer alltid ha staden i mitt hjärta, speciellet det historiska kvartét San Freidano som lever och andas konst och musik, och min favoritrestaurang låg precis brevid mitt hus, säger han till FIFA.

- Jag vill återvända till Italien någon dag och försöka nå 100-målsgränsen i Seria A, och den första personen jag kommer ringa är klubbens president, Andrea della Vall, som är en god vän till mig.

Men ännu vill inte den förre guldskovinnaren återvända till Italien, och han ångrar inte flytten till Bundesliga. Nu hoppas han på nya mål i kväll.

- Självklart kommer det att bli en speciell match, men precis som Bayern Munchen så måste jag hitta formen igen.

Klockan 20.45 får vi se om han har rätt.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.