Det blir ingen återkomst för kungen

Ett formsvagt Fiorentina slipper den gamle hjälten Luca Toni i jakten på avancemang.


Champions Leagues fjärde omgång har inletts. Det är nu männen skiljs från pojkarna. För Fiorentina betyder det vinna eller försvinna. Men allt pekar på det senare. En vinst på de fyra senaste matcherna. 0-3 senast i det första mötet mot Bayern München. Och anfallsstjärnan Adrian Mutu fortfarande halvskadad. Det tidigare formlaget är inne i en tuff period. Nu måste de övervinna en nyvaken tysk björn för att ha en chans på åttondelsfinalen. Tränaren Cesare Prandelli vet hur det ska gå till - "No pain, no gain".

– Vi är skyldiga oss själva och fansen en stor uppvisning och jag är övertygad om att vi kan fixa det. Vi måste gå in ordentligt i matchen utan rädsla, men som ett lag som bara vill bli bättre. Vi måste kämpa och har inget att förlora.

Sedan länge har Viola-fansen sett fram emot att se sin gamle hjälte Luca Toni springa in i Artemio Franchi-stadion igen. Men ett ömt revben sätter stopp för hyllningarna. Det är både bra och dåligt menar Luca Toni själv.

–Presidenten i Fiorentina har ringt mig, och jag har själv kontaktat några av spelarna. Å ena sidan är de glada att jag inte spelar, å andra sidan är de ledsna över att jag inte kan vara med, sa Toni som ska se matchen från München.

Även i Bayern är Toni saknad. Men kanske inte lika mycket med tanke på att laget äntligen började vinna när Toni blev skadad. Efter en tuff start har Bayern kommit igång på allvar. I söndags kom femte raka segern och i kväll vill tyskarna säkra avancemang med en vinst mot Fiorentina.

– Vi är i form och presterar bra i Bundesliga. Vi vet att Fiorentina är bra och har fansen med sig, men vi är redo, sa gamle legenden och tränaren Jürgen Klinsmann.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Tid för hämnd