Zlatan Ibrahimovic låg däremot bakom målet. (TT)

Barcelona och Sporting Lissabon är vidare i Champions League.

Inter får vackert vänta ett tag till.

3-3 mot Anorthosis Famagusta var ingen bländande reklam.

Utflykten till Nicosia blev något helt annat en lättsam vandring i parken för Zlatan och stjärnpolarna i Inter. Snarare en stapplande färd mot vad som länge hotade att bli en riktigt pinsam förlust. Men mest av allt var det en ovanlig italiensk uppvisning i hur man inte försvarar sig i fotboll.

Managern José Mourinho, mannen som gjorde Stamford Bridge till en ointaglig borg åt Chelsea, gapade som han sett det ena ufot efter det andra plötsligt landa på GSP-stadion.

Tabbarna, de grova, en efter en: Nicola Burdisso nickade hem bollen mot vad han trodde var sin egen målvakt Julio Cesar. Men Cesar var redan på väg ut och Cedric Bardon fick till sin stora häpenhet öppet mål. Och så var det 1-1. Esteban Cambiasso nickade Georgios Panagi i bakhuvudet (!). Och så var det 2-2. Stackars Burdisso var framme med pannan igen när han skulle styra undan ett inlägg. Det bar sig inte bättre än att bollen hamnade hos Nicos Frousos som prickade in 3-2 i 50 minuten.

Det höll i en halvtimme. Sedan kvitterade Julio Cruz.

Det var på Zlatan Ibrahimovic frispark från 30 meter som Arian Beqaj - Albaniens landslagsmålvakt- släppte den retur som öppnade för Mario Balotellis 0-1. Dessutom hade Ibrahimovic en hygglig kvitteringschans i andra halvlek och en vass möjlighet att avgöra men då kom han ur balans.

Mikael Nilsson vann svenskmötet med Markus Rosenberg (båda från start) när Panathinaikos gjorde 3-0 (Mantzios, Karagounis och Tziolis) borta mot Werder Bremen. Grekerna ligger trea i B-gruppen på fyra poäng. Bremen står på tre. Inter leder på åtta, följt av Famagusta på fem.

I grupp D fick landslagsmålvakten Andreas Isaksson i PSV Eindhoven ingen bra kväll. Efter en halvtimmes spel i Marseille kunde hemmalagets Bakari Koné göra 1-0. Och Marseille, som inför matchen låg på en sistaplats i gruppen, vann till slut med 3-0 efter två mål av Mamadou Niang.

I och med PSV:s förlust skulle segraren i matchen på Anfield - mellan gruppens topplag Liverpool och Atletico Madrid - gå vidare. De båda lagen gjorde upp under svenske domaren Martin Hanssons vakande öga - dock utan skadedrabbade Fernando Torres på plan. Maxi Rodriguez gjorde 1-0 till Atletico i den 37:e minuten, och även om Daniel Agger hade en rad vassa kvitteringschanser såg Liverpool ut att få ge sig. Tills den sista minuten - då assisterande domaren Stefan Wittberg pekade på straffpunkten i samband med en varning på Mariano Pernia. Lagkapten Steven Gerrard drog enkelt in straffen, ordnade 1-1, och en fortsatt öppen grupp.

I grupp A var det lagen i den nedre delen av tabellen som tog poäng på tisdagskvällen. Chelsea behövde en seger borta mot Roma för att säkra avancemang, men Champions League-finalisten från i våras fick se sig besegrad av Roma med 3-1.

Samtidigt vann tabellfyran Bordeaux mot rumänska Cluj borta med 2-1.

I grupp C blev dock striden avgjord på tisdagen. Såväl Storting Lissabon (som vann mot Sjachtar Donetsk med 1-0) som Barcelona (1-1 mot Behrang Safaris Basel) är klara för åttondelsfinal.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.