Bobby Charlton hyllar Fabio Capello

"Han vet hur man vinner. Han har en plan och ett system".


När Bobby Charlton pratar brukar Fotbollsengland lyssna. Englands förbundskapten Fabio Capello har anledning att kasta en tacksamhetens tanke åt världsmästaren från 1966. I en stor intervju i Daily Mirror där Charlton hyllar Capellos ledarskap genom att jämföra italienaren med Alf Ramsey förbunskaptenen från VM 1966.

– Precis som Alf är han chefen. Han ser till den långsiktiga bilden som Alf. Redan första gången jag mötte honom såg Alf till att jag – och de andra spelarna – visste vem som var chefen. Capello är likadan, säger Bobby Charlton.

Med Capello som förbundskapten har England vunnit alla sina fyra spelade VM-kvalmatcher. Bobby Charlton tillskriver framgångar Capello till en stor del.

– Han är direkt och säker på sig själv, Han gör inte spelarna förvirrade, vilket inte heller Alf gjorde. Och han gör alltid det klart när han inte är nöjd. Det är det som spelarna behöver, och det som det vill ha också, säger Bobby Charlton till Daily Mirror.

Se Bobby Charltons kanonskott:

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Fernandes drömvolley gav United-seger

1 timme sedan

Engström: "Skönt att spräcka målnollan"

3 timmar sedan
Förra säsongen svarade Röglebacken Adam Engström för nio mål på 52 matcher och slog igenom i SHL. Nu satte han säsongens första mål redan i den fjärde omgången. Skönt att spräcka målnollan, säger 19-åringen efter 3–1 hemma mot Växjö.

Jönsson efter förlusten: "Vi fick en lektion"

igår 20:12
Växjö hade inte en chans borta mot Rögle. Ängelholmsklubben vann med 3–1 – smickrande siffror för SM-guldvinnaren från Småland. Vi fick en lektion i dag, säger Växjötränaren Jörgen Jönsson.

Vasic sena cykelspark räddade poäng åt BP

igår 19:44
Brommapojkarna såg ut att förlora viktiga poäng på hemmaplan. Då klev Nikola Vasic fram på tilläggstid och cykelsparkade in kvitteringen (2–2) mot Norrköping.

Helt lika i Solheim Cup – tre raka för Grant

igår 19:42
Linn Grant har vunnit tre raka matcher och bidragit starkt till Europas upphämtning. Segern som utjämnade till 8–8 lär gå till Solheim Cup-historien. Det var helt sinnessjukt, säger Grant.

VM över för Kessidis – med dubbla misslyckanden

igår 18:20
VM i Belgrad blev ett misslyckande för Alex Kessidis. Ett dubbelt sådant. Svensken får fortsätta att längta efter ett VM-guld och jaga en svensk kvotplats till Paris-OS

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.