Stokestjärnan: Jag var knarklangare

Nykomlingens anfallsstjärna Mamady Sidibe följde i vänners spår.


Nykomlingarna i Premier League, Stoke City och Hull City, drabbar samman i dag. Då passar Stokestjärnan Mamady Sidibe på att berätta om sina drogvanor hemma i Frankrike. 28-åringen växte upp i Parisförorten Bagneux. Ett dåligt område säger han själv.

–Många kompisar åkte in i fängelse och dog på grund av sysslolöshet.

Sidibe har tack vare sitt slit längst fram snabbt blivit Stokefansen favorit, trots endast två gjorda mål. Men det kunde ha gått annorlunda för den 194 centimeter långe maliern.

– Jag har förlorat fyra bra vänner på grund av gängbråk och olyckor. För två veckor sedan hittade man en av mina vänner död med en påse runt huvudet. När man växer upp tillsammans så gör man saker ihop. Om vännerna har pengar kan man inte gå omkring med tomma fickor. Man vill vara som vännerna och då gör man dumma saker.

– Jag började sälja droger, tunga droger, lätta droger. Men jag höll inte på så länge för att jag var rädd för att polisen skulle kontakta min pappa.

Han berättar om sin rädsla för sin pappa, att pappan kunde slå och sparka honom om han hängde med dåliga killar.

– Jag var väldigt arg på honom, men nu förstår jag. Det var tur att han var så hård. Om han inte hade stoppat mig hade jag blivit som en av dem, säger han till Daily Mail.

Sidibe gör sin tredje säsong med Stoke. Hans första mål kom i 3-2-segern mot Aston Villa. Inkastkungen Rory Delaps långa inkast nådde straffområdet och träffade Sidibe på ryggen och hittade sig över linjen.

Men allt har inte varit lätt för Sidibe det senaste åren. Under en landskamp mot Togo med sitt Mali höggs Sidibe i ryggen av en Togoåskådare. Sidibe höll på att dö på omklädningsrumsgolvet. Det tog honom lång tid att komma tillbaka till fotbollen. Men när han väl gjorde det har han överträffat alla förväntningar och kan i dag skjuta Stoke ytterligare ett steg närmare toppen.

Se Sidibes turliga mål mot Aston Villa

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.