Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Roy Keane säger upp sig från Sunderland

Sport | 04/12/2008 14:06

Förlusten mot Johan Elmanders Bolton blev droppen.

Som Nyheter24 skrev tidigare under dagen har Roy Keane gjort sitt i Sunderland. Den tidigare Manchester United-kaptenen hade inte synts till sedan 1-4-förlusten mot Bolton i lördags där Johan Elmander glänste med två av målen. I dag träffade han Sunderlands ordförande Niall Quinn. Efter långa diskussioner bestämde de båda irländarna att det vore bäst om Keane satte punkt för sin tid i Sunderland, enligt BBC.

– Styrelsen har accepterat hans beslut och önskar honom lycka till i framtiden, skriver skriver Quinn på klubbens hemsida.

– Först och främst vill jag å allas vägnar tacka Roy Keane för hans hårda jobb med att utveckla och lyfta klubbens status,

– Roy förtjänar stor respekt för att han guidade klubben från botten av Championsship till Premier League.

Men väl i Premier League har Keane misslyckats med att lyfta klubben trots stora värvningar som Djibril Cisse, Pascal Chimbonda, Anton Ferdinand, El-Hadji Diouf och George McCartney. Efter matchen mot Bolton antydde han att han kanske inte är rätt man att leda Sunderland.

Han började sin tid hos Sunderland den 28:e augusti 2006. Totalt blev det hundra matcher som huvudtränare. Främsta framgången var segern i Championship förra säsongen som gav Sunderland en direktplats i Premier League.

Skrivet av: