Roy Keane hånar hjärtsjuk spelare

- 22/02/2009, 15:33 -

Skandaltränaren angriper allt och alla i sin första intervju efter Sunderland.

Roy Keane är i heltluften ännu en gång.

I sin första intervju sedan han under dramatiska former lämnade managerposten i Sunderland i december går den skandalomsusade irländaren till angrepp mot allt och alla.

Allra värst är skämtandet med hjärtattacksdrabbade Clive Clarke, som Keane var manager för i Sunderland.

Under en match där vänsterbacken Clarke var utlånad till Championship-laget Leicester kollapsade han dramatiskt i dubbla hjärtattacker. Hjärtat stod stilla under hela fyra minuter och Clive Clarke kunde räddas genom sjukhusbehandling.

Roy Keane kommenterar händelsen på sitt eget, minst sagt kontroversiella sätt:

– Jag är chockad över att de hittade ett hjärta, det kunde man aldrig ha gissat på hans sätt att spela fotboll, säger Roy Keane i intervjun med News Of The World.

När Clive Clarke senare gjorde ett utspel i media om att Roy Keane tappat respekten hos spelarna i omklädningsrummet.

– Hur vet han det? Han var inte där! Clown!, säger Keane upprört.

Några andra som drabbas av Roy Keanes bitska tunga är Sunderlands miljardärägare Ellis Short som Keane menar tvingade honom bort från klubben, spelarna som han anser vara snåla, och anfallaren Dwight Yorke för att ha missat en match på grund av att han valde göra affärer i stället.

Roy Keane är inte direkt någon främling för hårda ord.

Han dömdes för rekordhöga böter på nästan två miljoner kronor efter att han i sina memoarer erkänt att han medvetet skadat Manchester Citys norrman Alf-Inge Håland i en brutal tackling som förstörde hans knä.

Och vi kan nog räkna med att se Roy Keane tillbaka i fotbollsvärlden snart igen. Apropå att Man United-tränaren Alex Ferguson nyligen sa "Man vet aldrig vad han kommer hitta på härnäst", säger Keane:

– Vad tror han att jag kommer pyssla med? Leka backpacker i Mexiko? Jag har fem barn. Fotboll är mitt blod. Jag fick nog i Sunderland bara. Saker och ting förändras. Punkt slut, säger Roy Keane till News of The World.

Roy Keane tjafsar med Alan Shearer:

Roy Keanes brutala påhopp på Alf-Inge Håland:

Skrivet av: