1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Chelsea planerar upprustning

Chelsea har säsong efter säsong försökt vinna Champions League. Men det vill sig inte riktigt – och nu planerar klubben en upprustning av truppen i sommar.


Efter uttåget i Champions League mot Inter har Roman Abramovich börjat smida planer för sitt Chelsea till sommaren.

Enligt The Guardian planerar man rusta upp truppen rejält – och bland önskade nyförvärv ska Fernando Torres, Franck Ribéry, Angel di Mariá och Sergio Agüero finnas.

Liverpool är i behov av pengar och en försäljning av deras spanske anfallsstjärna skulle betyda ett bra tillskott i kassan. Ribéry är även Real Madrid högst intresserade av, så konkurrens saknas inte där.

Men i takt med att nya spelare eventuellt kommer in, får flera förmodligen lämna Londonklubben. Det kan betyda att stjärnor som Joe Cole och Michael Ballack, som sitter på utgående kontrakt, får röra på sig. Även Nicolas Anelka, vars kontrakt utgår 2011, kan behöva hitta en ny klubb.

"Alla vill stanna här"

Ivorianen Didier Drogba, 32, hoppas dock på att han inte tvingas säga adjö till någon.

– De flesta spelarna trivs verkligen här och vill stanna. Det skulle betyda mycket att vinna (Champions League) nästa säsong eftersom att vi har försökt göra det väldigt länge nu. Jag hoppas att det här laget har mer att ge, säger Drogba enligt The Guardian.

Förra säsongen åkte Chelsea ut snöpligt i semifinalen av Champions League sedan Andrés Iniesta skickat Barcelona till finalen på stopptid i returmötet på Stamford Bridge. Säsongen dessförinnan föll man på straffar mot Manchester United i finalen.

/
/
Senaste nytt

Bundesliga viker sig efter fansens protester

LIV-spelare får specialinbjudan till US Masters

1 timme sedan
Augusta National Golf Club ger specialinbjudningar till tre spelare inför US Masters i april. En av de inbjudna till årets första major är LIV-tourspelaren Joaquín Niemann.

Världsettans Saudibesked: "Jag vill tävla"

1 timme sedan
Flera svenskar är klara för ridsportens världscupfinaler, som i år avgörs i Saudiarabien. Det är ett land med stora brister när det gäller mänskliga rättigheter, men ryttarstjärnorna åker dit ändå. Jag vill tävla i mästerskap, säger Henrik von Eckermann.

Svenska VM-besvikelsen: "Ett bakslag inför OS"

3 timmar sedan
Sveriges bordtennisherrar är utslagna ur lag-VM i Busan redan efter åttondelsfinalen. Truls Möregårdh vill inte kalla turneringen ett fiasko – men... Detta var ju självklart ett bakslag inför lagtävlingen på OS. Det kommer vi få leva med, säger storstjärnan.

Anklagade F1-chefen på plats på testerna

3 timmar sedan
Samtidigt som Christian Horner utreds internt för opassande beteende mot en kvinnlig anställd fortsätter han sitt jobb i Red Bull. I årets första träningspass i Bahrain fick stallchefen se Max Verstappen köra snabbast.

Tunga avstängningar för Sirius och Villa

idag 12:16
Sirius och Villa Lidköping får klara sig utan två spelare vardera i de kommande matcherna i bandyslutspelet, uppger Bandypuls. Det kan bli kostsamt.