1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: SCANPIX/AP
3 av 4
- Foto: Scanpix/AP
4 av 4
- Foto: Scanpix/AP

Guardiola: Messi älskar fotboll

Lionel Messi gjorde fyra mål när Barcelona slog ut Arsenal ur Champions League. En fantastisk afton för den lille argentinaren. - Jag gillar kärleken han har till fotbollen och hans blygsamma karaktär, hyllar Josep Guardiola.


Med ett hattrick i den första halvleken, och sedan en sen fullträff, avgjorde Lionel Messi Barcelonas möte med Arsenal. 4-1 slutade matchen och Barcelona var vidare till semifinal i Champions League där man nu ställs mot Inter.

- Det som är bra med Messi är att i morgon kommer han att vakna och insupa kärleken från sitt folk och från sina lagkamrater. Jag gillar kärleken han har till fotbollen och hans blygsamma karaktär, sade tränaren Josep Guardiola efter matchen.

- Leo var briljant och han fällde avgörandet. Man måste se honom, man kan inte beskriva honom eftersom man måste se honom, annars tror man inte att det är sant.

Men Barcelona är mer än bara Messi.

- Alla spelare var briljanta och jag tycker att det är mycket starkt att vara i semifinal igen eftersom den här turneringen är så pass tuff. Jag gratulerar laget och bortom det klubben eftersom vi i fem års tid nått semifinalerna och det säger mycket om klubben.

En annan som hyllar Barcelona och den blott 22-årige Messi är Arsenals danske landslagsman Nicklas Bendtner som stod för engelsmännens enda fullträff i går.

- De var ett bättre lag och ibland blir det sådär. De spelade riktigt bra fotboll och om man ska förlora så vill man förlora mot ett lag som spelar en av planen. De var starkare än oss i dag, sade Bendtner.

Han fortsätter om Messi:

- Han är en fenomenal spelare och det visade han igen i kväll.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!