Liverpool nollade mot Stoke

Inget av lagen lyckades göra mål och inget av lagen spelade bra fotboll.

Det var en knepig första halvlek för serieledarna Liverpool. Hemmalaget Stoke höll Liverpoolförsvaret sysselsatta genom bra kombinationsspel och Rory Delaps långa inkast. Även om också Liverpool var nära att göra mål, bland andra genom Dirk Kuyt, var det Stoke som hade högsta budet på ett ledningsmål. En nick från Shawcross passerade Reina och 1-0 hade varit ett faktum om inte Shawcross stått offside med någon meter.

Den andra halvleken bjöd på få förbättrningar och spelet höll överlag låg nivå med många misstag och få riktigt bra spelsekvenser från något av lagen. Både Kitson för Stoke och Lucas Leiva för Liverpool hade bra chanser att nicka in ett ledningsmål. Men ingen av dem förvaltade. Steven Gerrard träffade också ribban efter dryga 80 minuter. Men varken spelkvalitén eller målen kom, och trots att matchen närmade sig sitt slut lyckades inget av lagen etablera någon egentlig press.

I slutminuten var Gerrard oerhört nära att få bollen i mål, men stolpen räddade Stoke och lagen fick nöja sig med varsin poäng.

Dagen till ära var Maradona på besök, sannolikt för att kolla in Mascherano - lagkapten i Maradonas landslag. En helt bortslösad eftermiddag för legenden Diego.

Liverpool i fortsatt serieledning, men en trepoängare mot Stoke hade nog behövts.